Blogg

Annons

3 superbilar under 100 000 kronor del 3

2015-05-28 | Fredrik, bilpriser.se

Vi har kommit till den sista delen och, enligt många, nog den bästa bilen av de tre ”superbilar” vi tipsar om här på bloggen. Det är frågan om Mercedes SL av R129-typ, alltså den kaross som tillverkades åren 1990-2001. En långkörare och kanske en av de mest distinkta Mercedes-bilarna som tillverkades. Man pratar ofta i Mercedes-termer om den ”gamla kvalitén” och menar ofta Mercedes innan åren 1997-1999 när de ”nya karosserna” kom. R129 är en av de få som gjordes med mottot ”pengar är inget problem” och bilen är kanske en av de mest solida som märket någonsin producerat.

Den sexcylindriga varianten är fin men i vårt tycke ger det ingen rolig prestanda då bilen i sig är tung. Den tolvcylindriga varianten skulle vi inte våga tipsa om då utebliven service grund av höga kostnader är så vanlig på dessa äldre exemplar. Mercedes SL500, varianten med V8-motor på 326 hästkrafter kopplad till en pansarstark automatlåda, är vårt hetaste tips. 0-100 avverkas på strax över 6 sekunder och bilen känns som ett tåg med en aldrig sinande kraft.

Hur är dessa bilar i skick? Av våra tre ”superbilar” vi skrivit om är detta kanske den allra mest pålitliga bilen (alla är dock mycket bra) och många av dessa exemplar rullar än idag som året-runt-bilar. Det är dock vanligt med elektriska fel vad avser klimatanläggning, stolar och andra justeringar. De adaptiva stötdämparna är allt som oftast slut om de inte bytts ut (kan dock enkelt installeras vanliga, passiva stötdämpare från exempelvis återförsäljare på eBay) och ibland så förekommer även rost. Fullstämplad servicebok är mycket ovanlig och här gäller det att granska fakturor och stämma av mot serviceschemat istället.

Kommer den bli värd pengar? Det finns för många exemplar av denna bil för att vi ska börja prata om ett samlarvärde i nära framtid. Men billigare än dessa bilar är nu kommer de mes troligt aldrig bli.

Relaterade inlägg

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Få ut så mycket som möjligt av din bilförsäljning på nätet!

Få ut så mycket som möjligt av din bilförsäljning på nätet!

Om du har bilar listade till försäljning på nätet är det många som frågar sig vad man egentligen har för konverteringsgrad för pengarna. Carfax Dealer Academy ger månadsvis konkreta tips inom olika områden till dig som arbetar med bilförsäljning. Denna månad är fokus på försäljning på nätet. Carfax Dealer Academy – Online PDF Du kan […]

2017-05-08
Viktigt! För korrekt värdering gällande tillval/paket!

Viktigt! För korrekt värdering gällande tillval/paket!

För att säkerställa att du får en så korrekt värdering som möjligt är det viktigt att alla tillval som finns på bilen bockas i. Detta gäller även ifall vissa tillval ingår i en viss typ av utrustningspaket som standard. Alla känner inte alltid till vad som ingår i de olika biltillverkarnas paket, därför har vi […]

2017-03-06
Trenden med små crossovers håller i sig

Trenden med små crossovers håller i sig

Varför behöver en bil se ut som att den går i terräng när sanningen är en bra bit ifrån? Nåväl, andrahandsvärdet verkar de åtminstone hålla.

2017-02-06
90-talets godbitar du önskar att du ägde!

90-talets godbitar du önskar att du ägde!

Riktiga pangbilar till pangpriser. Vi spanar in en bit av 90-talet ..

2017-02-03
Så mycket mer betalar du för drivmedlet nuförtiden. Blir du förvånad över årskostnaden?

Så mycket mer betalar du för drivmedlet nuförtiden. Blir du förvånad över årskostnaden?

Skatterna på drivmedel höjdes vid årsskiftet. Hur stor blir smällen för din plånbok?

2017-02-02

Annons

Stäng