Blogg

Annons

Audi Q3 facelift nummer två

2016-10-03 | Mattias Rabe

Audis numera näst minsta suv Q3 (Q2 är nya minstingen) visas på bilsalongen i Paris upp i uppdaterat utförande. Det är andra gången som den 4,4 meter långa modellen genomgår ett ansiktslyft. Förra gången var inför modellår 2015.
Det är inga revolutionerande förändringar som Q3, en modell som ska ersättas med en ny generation inom kort, genomgår. Det är främst fronten som förändrats genom större luftintag som genomskärs av en nytillkommen, horisontell, ribba i karossens färg. Xenon plus-strålkastare har dessutom blivit standard. I Sport-utförande är dessutom grillens omgärdande ram utförd i mörkgrått.

Audi Q3 2017 facelift

En annan nyhet är specialversionen S line competition som innehåller S lines exteriörpaket plus lite andra detaljer. Som vi ser på bilderna handlar det om svarta karossdetaljer, exempelvis runt skärmkanterna, backspegelkåporna, takrailsen, fönsterlisterna, takvingen, dörrtrösklarna samt de för modellen unika 19-tumsfälgarna.
S line competition innehåller dessutom S line sport-fjädring, Audi drive select och DIS (driver information system) som standard.

Du som gillar karossfärgen Tundra Brown bör beställa din Q3 nu, för när uppdaterade Q3 börjar säljas senare i höst utgår den metallicfärgen till förmån för Camouflage Green, även den en metallicfärg.

Audi Q3 2017 facelift

Motorpaletten framöver ser ut som följer:

Förbrukningen uppges till mellan 0,42 och 0,72 liter per mil beroende på motor- och modellversion. Koldioxidutsläppen ligger därmed mellan 109 och 168 gram per kilometer.

Relaterade inlägg

Dags att teckna bilförsäkring?

Dags att teckna bilförsäkring?

Mängder av bolag, en uppsjö av erbjudanden och kapitel av finstilt text – att välja rätt bilförsäkring är en utmaning. Uppdelad i etapper blir processen enklare. Här är de frågor du bör ställa dig. Trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring? Först måste du helt enkelt avgöra vilken försäkringstyp du behöver. Vilka behov har du och vilken typ […]

2017-08-01
Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng