BMW X1

Annons

En bild på BMW X1

BMW X1 kom ut 2009 som märkets andra kompakta crossover. X1 är baserad på samma plattform som BMW:s omåttligt populära 3-serie och yttermåtten är inte heller alltför olika. X1 är relativt praktisk inuti även om baksätespassagerarna inte lär jubla stort över benutrymmet, däremot sväljer den 1.350 liter i last. Motorerna finns som både bensin- och dieseldrivna varav dieselmaskinerna är mest intressant på svenska marknaden.

Just ordet kompakt säger mycket om klassen – det är en småbil med mycket premiumkänsla för den som gillar lite SUV-attribut och högre markfrigång. Plattformen delar den med BMW X3 men är naturligtvis mindre till yttermåtten med lägre markfrigång. Inuti kan den närmast jämföras med en konventionell BMW 3-serie.

Motorerna är flera till antalet och allra mest underhållande blir det med någon utav bensinmotorerna och då i synnerhet xDrive35i med över 300 hästkrafter och till det BMW X1:s starka chassi och goda väghållning. För den som är ekonomiskt sinnad bör dock valet luta på sDrive16d som är dieseldriven med 115 hästkrafter.

Stora konkurrenter: Audi Q2

Användarnas omdömen

X1
0 röster, 0.00 genomsnittlig poäng (0%)

Bilprisers omdöme

Hyggliga driftkostnader, inredning

Invändiga utrymmen

Sedvanlig felsökning då modellen är för ny för kända brister

Annons

Annons

Stäng