Blogg

Annons

Betalförare för Sauber även 2017

2016-10-03 | Peter Klemensberger

Tre år på dekis men nu är Sauber på rätt köl. I alla fall ekonomiskt. Nya ägare, investerare och personalrekrytering har gjort det möjligt att ta tag i den stagnerade utvecklingen av årets bil C35. Siktet är dock redan inställt på nästa års säsong och man kommer trots den ekonomiska uppbackningen att förlita sig på förare som betalar för sin plats hos stallet, berättar stallchefen Monisha Kaltenborn för Autosport.

– Det är fördelaktigt och gör det möjligt att snabbare nå våra mål, menar hon.

Saubers status har höjts den senaste tiden hävdar hon och berättar att man har kontakt med flera förare, inte bara Marcus Ericsson och Felipe Nasr som båda betalar sina sitsar hos stallet i dag och vars kontrakt går ut efter denna säsong.

– Vi är övertygade om att nästa års bil kommer att vara bättre och hoppas på fler sponsorer. Det hela kretsar fortfarande mycket om ekonomi, medger Monisha Kaltenborn.

Marcus Ericsson har varit tydlig med att han vill stanna i Formel 1 och köra en bättre bil än hittills. Sauber är just nu seriens sämsta stall. Förutom Sauber har han haft kontakt med Force India, Renault och Williams.

Marcus Ericsson kör nu sin tredje säsong i Formel 1, bästa placering är åttondeplatsen under Australiens Grand Prix 2015.

Relaterade inlägg

Många underskattar kostnaden att äga en bil

Många underskattar kostnaden att äga en bil

Ny undersökningar visar: Många som köper bil vet inte vad den kostar att äga över tid. Det visar en ny Sifo-undersökning från KVD Bilpriser, som jämfört ägandekostnaden för olika modeller och vad svenska folket tror att det kostar att äga en bil. Enligt undersökningen tror de flesta att en tre år gammal begagnad bil kostar […]

2017-09-25
Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

För första gången på fem år minskar nu försäljningen av begagnade bilar. Under andra kvartalet 2017 tappade försäljningen med 1,5 procent, jämfört med året innan. Bakom tappet står en minskad försäljning av bilar från privatpersoner. Det visar ny statistik från KVD Bilpriser. Under andra kvartalet 2017 såldes 307 125 begagnade bilar vilket är en minskning […]

2017-09-07
Köpa begagnad hyrbil – fördelar och nackdelar

Köpa begagnad hyrbil – fördelar och nackdelar

Trots lägre pris ryggar många undan inför tanken att köpa en begagnad hyrbil. Vem vill ha en bil som körts av fler personer än man kan räkna? Men är många personer bak ratten automatiskt lika med en sämre skött och mer sliten bil? Drömbilen för billigare än i dina drömmar Föreställ dig en bil av […]

2017-09-04
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng