Blogg

Annons

Betalförare för Sauber även 2017

2016-10-03 | Peter Klemensberger

Tre år på dekis men nu är Sauber på rätt köl. I alla fall ekonomiskt. Nya ägare, investerare och personalrekrytering har gjort det möjligt att ta tag i den stagnerade utvecklingen av årets bil C35. Siktet är dock redan inställt på nästa års säsong och man kommer trots den ekonomiska uppbackningen att förlita sig på förare som betalar för sin plats hos stallet, berättar stallchefen Monisha Kaltenborn för Autosport.

– Det är fördelaktigt och gör det möjligt att snabbare nå våra mål, menar hon.

Saubers status har höjts den senaste tiden hävdar hon och berättar att man har kontakt med flera förare, inte bara Marcus Ericsson och Felipe Nasr som båda betalar sina sitsar hos stallet i dag och vars kontrakt går ut efter denna säsong.

– Vi är övertygade om att nästa års bil kommer att vara bättre och hoppas på fler sponsorer. Det hela kretsar fortfarande mycket om ekonomi, medger Monisha Kaltenborn.

Marcus Ericsson har varit tydlig med att han vill stanna i Formel 1 och köra en bättre bil än hittills. Sauber är just nu seriens sämsta stall. Förutom Sauber har han haft kontakt med Force India, Renault och Williams.

Marcus Ericsson kör nu sin tredje säsong i Formel 1, bästa placering är åttondeplatsen under Australiens Grand Prix 2015.

Relaterade inlägg

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng