Trenden med små crossovers håller i sig

volvo-xc40-illustration

Varför behöver en bil se ut som att den går i terräng när sanningen är en bra bit ifrån? Nåväl, andrahandsvärdet verkar de åtminstone hålla.

90-talets godbitar du önskar att du ägde!

Riktiga pangbilar till pangpriser. Vi spanar in en bit av 90-talet ..

Så mycket mer betalar du för drivmedlet nuförtiden. Blir du förvånad över årskostnaden?

Skatterna på drivmedel höjdes vid årsskiftet. Hur stor blir smällen för din plånbok?

97-06-jaguar-xk8-xkr-interior

Älska kupémodeller!

Kupémodeller är de snyggaste bilarna på marknaden. Samtidigt är de opraktiska. Men rätt köp kan i bästa fall ge mer än pengarna tillbaka.

bilbild

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

Paris, Madrid och Aten totalförbjuder dieselbilar

Dieselbilens existens är allt mer omdiskuterad och nu kommer vad som kanske kan ses som första spiken i kistan. Fyra stora huvudstäder, varav tre i Europa, ska införa förbud mot dieseldrivna bilar.

Motorgeniet Per Gillbrand är död

Per Gillbrand, även kallad Turbopelle, har i dag gått bort vid en ålder av 82 år. Han var en svensk motoringenjör känd över hela världen för sina tekniska lösningar, inte minst under åren han jobbade på Saab.

Skoda över miljonen igen

För tredje året i rad passerar Skoda Auto drömgränsen en miljon sålda bilar. Skillnaden i år jämfört med tidigare är att miljonpasseringen ägde rum redan i november.