Blogg

Annons

BMW 3-serie kommer som elbil

2016-09-13 | Peter Klemensberger

BMW kommer att bredda sitt utbud av helt elektriskt driva bilmodeller. Det avslöjar en källa nära företagets vd Harald Krüger till den tyska finanstidningen Handelsblatt.
Egentligen handlar det inte bara om nya modeller utan en helt ny strategi rörande elbilar från BMW. Tidigare elbilsmodeller från tillverkaren, i3 och i8, har varit fristående med ett eget formspråk. Nu ändrar man kurs och kommer att erbjuda företagets ”vanliga” bilmodeller som 3-serie, X4 och Mini med eldrift – vid sidan av det sedvanliga utbudet av förbränningsmotorer. BMW har tidigare tillverkat en begränsad upplaga av Mini med enbart eldrift, en bil som vi på Teknikens Värld provkörde 2009.

Anledningen är att man nu växlar huvudkonkurrent från Tesla till Mercedes, Audi/Volkswagen och Jaguar/Land Rover – som alla erbjuder eller ska erbjuda eldrift till sina ordinarie modeller och kavlat upp ärmarna i jakten på elbilskunder.
Vad som händer med dagens i-division är osäkert men förmodligen kommer den finnas kvar då BMW plöjt ner en hel del pengar i företaget SGL som tillverkar kolfiber, ett material som används flitig hos modellerna i3 och i8.

bmw-3-serie-g20-05

Foto: Carpix

De nya elbilarna från BMW kommer att börja säljas i slutet av 2018. I samma veva kommer en ny generation av BMW 3-serie, som vi tidigare har visat spionbilder på.

BMW kommer inom kort, förmodligen redan till bilsalongen i Paris som öppnar sina dörrar senare denna månad, om inte presentera någon elbil så i alla fall sin strategi inom området.

Relaterade inlägg

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng