BMW M1 Sedan – snabbare än någonsin

BMW M1 Sedan illustration

När nya bilmodeller presenteras tar det ofta inte lång tid innan hetare versioner illustreras av duktiga Photoshop-magiker, inte minst när det är en ny BMW-modell som visas. Denna gång gick det dock i rekordfart, för det tog inte många timmar efter det att BMW släppt 1-serie Sedan i bild och text förrän ungraren X-Tomi Design kom med M-alternativet.

Självklart passar den lilla BMW-sedanen i M-utstyrsel och med, fiktivt sett, M2:ans raka sexa på 370 hästkrafter under huven som gör att 0-100 km/h avverkas på som högst 4,3 sekunder. Men det finns ett krux. BMW 1-serie Sedan, som bara ska tillverkas och säljas i Kina, är högst sannolikt framhjulsdriven (BMW har bara inte vågat berätta det än) och att en M-bil från BMW är det känns inte realistiskt efter alla uttalanden från diverse olika personer med M GmbH som arbetsgivare. Fyrhjulsdrift är däremot på gång.

Det vore dock inte dumt av BMW att släppa en M1 Sedan, eller 1-serie M Sedan (Lex 1-serie M Coupé) om de inte vill inkräkta på den anrika M1-beteckningen, med tanke på att Audi har RS3 Sedan på ingång och Mercedes redan har Mercedes-AMG CLA 45 4Matic. BMW:s svar på dessa båda antagonister heter i stället M2 Coupé, som förvisso inte är en sedan.