Dallara utvecklar konkurrent till KTM X-Bow

Dallara har producerat delar till bilar i klasser som Formel 1, IndyCar, GP2 och Formel 3. De har dock aldrig tidigare producerat en gatlegal bil under sitt eget namn, även om de hjälpt till med att producera en rad gatlegala bilar för andra märken.

Dallaras konkurrenter som de siktar mot med denna bilen är främst två bilar som de själva varit med och utvecklat, nämligen KTM X-Bow och Alfa Romeo 4C. Grundaren till företaget, Giampaola Dallara, säger att de lärt sig mycket från utvecklingen av X-Bow och från deras långa karriär inom racing.

KTM X-Bow R

KTM X-Bow R

Bilen kommer att ha en 2,3-liters fyrcylindrig motor med kapacitet att få fram upp till 400 hästkrafter, och växellådan kommer att vara manuell. Dallara kommer dock inte att producera dessa själv, utan kommer köpa in både motor och växellåda från en leverantör. Bilen kommer att väga in på ungefär 800 kilo, alltså ungefär samma som KTM X-Bow.

Trots likheterna med X-Bow säger Giampaola Dallara att deras bil kommer att bli dyrare än X-Bow, med den enkla anledningen att den ska vara mer tekniskt avancerad och ha bättre prestanda än KTM:s motsvarighet.

Giampaola Dallara själv säger att han tror att bilen kommer att vara redo innan slutet på 2016, och att det kommer att bli hans sista bil.