Blogg

Annons

Dodge Journey Crossroad – Fiat Freemont i tuff förpackning

2014-02-08 | Mattias Rabe

Dodges crossover Journey, i Europa kallad Fiat Freemont, får ett mer robust utseende när namnet Crossroad läggs till på bakluckan.

Nej, Dodge hyllar inte den dissade filmen Crossroads från 2002 där Britney Spears har huvudrollen. Inte heller är det en anspelning på Bon Jovis samlingsalbum Cross Road från 1994.
När amerikanerna nu har gett sin crossover Journey tilläggsbeteckningen Crossroad innebär det att de försett modellen med lite svart plast, mattkromade detaljer, grill i högblank svart och svarta 19-tumsfälgar som får Journey att se mer robust ut.


Dodge Journey Crossroad har för tillfället världspremiär på bilsalongen i Chicago och ska börja säljas i Staterna senare i vår. Om du gillar vad du ser får du med största sannolikhet bege dig till USA för att hämta hem ett exemplar på egen hand eftersom Dodge inte längre säljs på vår sida Atlanten. Här heter Journey i stället Fiat Freemont och det mesta pekar på att någon Freemont Crossroad inte är aktuell.


I Sverige säljs Fiat Freemont med en tvåliters dieselmaskin i två olika effektutföranden, 140 och 170 hästkrafter, samt med en bensinmotor på 3,6 liter och 280 hästkrafter. Det är den stora bensinaren som är aktuell för Journey Crossroad – och då bara i USA.

Relaterade inlägg

Dags att teckna bilförsäkring?

Dags att teckna bilförsäkring?

Mängder av bolag, en uppsjö av erbjudanden och kapitel av finstilt text – att välja rätt bilförsäkring är en utmaning. Uppdelad i etapper blir processen enklare. Här är de frågor du bör ställa dig. Trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring? Först måste du helt enkelt avgöra vilken försäkringstyp du behöver. Vilka behov har du och vilken typ […]

2017-08-01
Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng