Fint för finsmakaren

Än är inte sommaren över. Nog skulle man kunna tänka sig ytterligare en picknick, speciellt om den kan avnjutas med det picknickset som Rolls-Royce nu presenterar.
Detaljarbetet ska ha gjorts med samma omsorg som märkets bilar och paketet omfattar, förutom glas, bestick, porslin och ”matlådor” även plats för två personer med bordsskivor i pianolack och dynor i läder. Lädret kan fås i tre olika kulörer, Ardent Red, Navy Blue eller Anthracite, och trät är av amerikansk valnöt.

Som alltid finns det en hållhake. I detta fall att paketet görs i en limiterad upplaga av 50 exemplar då det utgör ett utrustningsalternativ till Rolls Royce Phantom i Zenith-utförande. Bilarna blir de sista tillverkade av sjunde generationen Phantom.

rolls-royce-picknick-02

Drophead debuterade 2007 och coupén året därpå och det mesta pekar på att de karossalternativen inte kommer finnas i och med generation åtta, som vår spionfotograf redan fångat på bild.
Med andra ord behöver du vara båda rik och snabb för att få koppla av i gräset med grejorna på bilden. Bilen som krävs för att få tillgång till dem kostar över fyra miljoner kronor och går ur produktion i år.