Förhöjd Golf är Polo-baserad suv från Volkswagen

I Genève förra månaden visade Volkswagen upp konceptbilen T-Cross Breeze, en förhandstitt på en kommande suv i storleksordningen Polo, eller strax däröver om vi ska vara mer precisa. Konceptbilen saknade tak, men den kommande produktionsbilen kommer att ha både tak och ett extra dörrpar.

Vår spionfotograf fotograferade i går en märklig Golf i norra delarna av Sverige. Den ser ut som de mulor av nästa generation Polo som är ute och snurrar lite varstans, men den skiljer sig markant på en punkt – markfrigången. Det får oss att starkt misstänka att Volkswagen är i full gång med att utveckla en ny Polo-baserad suv med former som känns igen från nämnda konceptbil.

Volkswagen Polo-baserad SUV-mula

Ungefär 4,2 meter lång blir suven som därmed också blir Volkswagens minsta suv. Den kommer att vara utrustad med tre- och fyrcylindriga motorer och eventuellt blir den aktuell med fyrhjulsdrift. Vad modellen får för namn står skrivet i stjärnorna, men att namnet börjar på bokstaven T är inte vilt gissat med tanke på att Volkswagens suvar (och konceptsuvar) alltid börjar på just den bokstaven.