Blogg

Annons

Golfen som blev kronjuvel

2011-07-20 | Olof Adlercreutz

21-årige Sonny Brazil drog en vinstlott när han köpte Kate Middletons tio år gamla Volkswagen Golf för 14 000 kronor. Nu väntas bilen hämta in över 300 000 kronor på auktion!

Hur mycket kan en tio år gammal Volkswagen Golf vara värd? En snabb koll med Teknikens Världs begagnatexpert Mikael Stjerna och en slagning på en välkänd försäljningssajt ger samma svar, runt 40 000 kronor.

Med detta i åtanke ser det då ut som att brittiske Sonny Brazils far Al gjorde en bra affär som la 1 400 pund, motsvarande cirka 14 600 kronor för den drygt tio år gamla Golfen 2009.

Det skulle visa sig att han gjorde ett betydligt bättre klipp än så. Bilens första registrerade ägare visade sig vara hertiginnan av Cambridge, tidigare Catherine ”Kate” Middleton som i april gifte sig med prins William. Hon köpte bilen ny 2001 och har varit i familjens ägo fram till nyligen.

– Då kopplade jag inte riktigt eftersom att han [James Middleton, bror till hertiginnan] inte direkt sa att han var släkt med Kate men när jag såg att första ägaren var Catherine Middleton i loggboken blev jag riktigt uppjagad, säger Sonny Brazil till Daily Mail.

Sonen Sonny Brazil funderade över mediehajpen kring bröllopet och lät värdera bilen:

– Jag gick till en auktionskammare i Dorset för några veckor sedan och de sa att den skulle vara värd över 30 000 pund [cirka 313 000 kronor], bara för namnet i loggboken.

Sagt och gjort gick Sonny Brazil in på auktionssajten Ebay och la upp bilen. Med fyra dagar kvar på nätauktionen är priset uppe i 25 100 pund eller dryga 262 000 kronor.

Relaterade inlägg

Dags att teckna bilförsäkring?

Dags att teckna bilförsäkring?

Mängder av bolag, en uppsjö av erbjudanden och kapitel av finstilt text – att välja rätt bilförsäkring är en utmaning. Uppdelad i etapper blir processen enklare. Här är de frågor du bör ställa dig. Trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring? Först måste du helt enkelt avgöra vilken försäkringstyp du behöver. Vilka behov har du och vilken typ […]

2017-08-01
Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng