Hellcat med 1500 hästar? Ja tack!

För knappt 95 000 svenska kronor så modifierar ett företag i Texas din Hellcat till den grad att den kommer upp i 1500 hästkrafter och med ett vridmoment på 1762 newtonmeter. Alltså mer än dubblas hästkrafterna som finns i bilen som standard, och det är ju ingenting annat än sinnessjukt. Modifieringen kan även göras på Dodge Charger Hellcat, som från fabrik har 707 hästkrafter.

Trots att denna version har hela 600 hästar mer än den tidigare specialversion vi skrivit om, så görs inga visuella förändringar på denna version. Alltså kommer ingen att se att det gömmer sig 1500 hästar under motorhuven förrän du trycker på gaspedalen och dina bakre däck slits sönder.

I fabriksversion kommer båda bilarna upp i 100 km/h på strax över tre sekunder, och båda har toppfarter på cirka 325 km/h. Frågan är om mer än dubbelt så många hästkrafter ens hjälper bilens prestanda? Troligtvis inte, men i vilket fall som helst så är det en sjuk idé som kan bli verklighet för dig om du har tillräckligt med mod och pengar.