Blogg

Annons

Hyundai Ioniq – hybrid, laddhybrid och elbil

2016-03-10 | Robin Törnros

Vi har sedan tidigare redan fått bekanta oss med Hyundais nya Toyota Prius-utmanare, men då endast med hybriddrivlinan. Under bilsalongen i Genève presenterade Hyundai samtliga drivlinealternativ, och det som tar Ioniq snäppet längre än Prius i miljöbilskampen är att den går att få som ren elbil.

Hybriddrivlinan har som vi tidigare rapporterat en 1,6-liters bensinmotor med 105 hästkrafter som får hjälp av en elmotor med 43 hästar, sammanlagd effekt anges till 141 hästkrafter och 265 newtonmeter. Elmotorn matas av ett litiumjonbatteri på 1,56 kWh och kraften levereras via en sexstegad dubbelkopplingslåda till framhjulen. Enligt Hyundai ligger koldioxidutsläppet på 79 gram per kilometer.
Laddhybriden har samma förbränningsmotor men assisteras av en något kraftfullare elmotor och större batteri, 61 hästkrafter och 8,9 kWh, vilket betyder elräckvidd på cirka 50 kilometer. Koldioxidutsläpp anges till 32 gram per kilometer.

Hyundai Ioniq

Mest intressant är dock den helt eldrivna versionen som tack vare ett batteripaket på 28 kWh ska ha räckvidd på cirka 25 mil. Elmotorn skickar 120 hästkrafter och 295 newtonmeter till framhjulen och toppfart ska vara 165 km/h.
Elbilen särskiljer sig från hybriderna genom en något mer aerodynamisk design, mest tydligt i fronten och fälgarna. Interiört är den enda särskiljande detaljen att elbilen saknar konventionell växelväljare.

Hyundai Ioniq

Relaterade inlägg

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Få ut så mycket som möjligt av din bilförsäljning på nätet!

Få ut så mycket som möjligt av din bilförsäljning på nätet!

Om du har bilar listade till försäljning på nätet är det många som frågar sig vad man egentligen har för konverteringsgrad för pengarna. Carfax Dealer Academy ger månadsvis konkreta tips inom olika områden till dig som arbetar med bilförsäljning. Denna månad är fokus på försäljning på nätet. Carfax Dealer Academy – Online PDF Du kan […]

2017-05-08
Viktigt! För korrekt värdering gällande tillval/paket!

Viktigt! För korrekt värdering gällande tillval/paket!

För att säkerställa att du får en så korrekt värdering som möjligt är det viktigt att alla tillval som finns på bilen bockas i. Detta gäller även ifall vissa tillval ingår i en viss typ av utrustningspaket som standard. Alla känner inte alltid till vad som ingår i de olika biltillverkarnas paket, därför har vi […]

2017-03-06
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng