James Bonds Aston Martin DB10 auktioneras ut

Det är troligtvis ingen som missat att Aston Martin DB10 spelar en av huvudrollerna i den senaste Bondrullen Spectre. En specialtillverkad modell som byggt i totalt tio exemplar endast för att användas i filmen. Tanken var aldrig att någon av bilarna skulle säljas, men nu kommer en av bilarna klubbas under en auktion för välgörenhet 18 februari.

Av de tio tillverkade bilarna är den aktuella auktionsbilen en av få som har en komplett interiör då de flesta av bilarna användes som stuntbilar. Just detta exemplar användes som uppvisningsbil under premiärerna av Spectre och är även signerad av Daniel Craig.
Med andra ord en bil som är mer unik än exempelvis Koenigsegg One:1 och McLaren P1 då endast ett exemplar kommer att hamna i privat ägo.

DB10 baseras på V8 Vantage och har kaross helt tillverkad i kolfiber. Drivlinan är densamma som i Vantage, alltså en 4,7-liters V8 som kopplas till en sexväxlad manuell låda. Exakt effektsiffra är okänt, men i V8 Vantage levererar motorn 426 hästkrafter och 470 newtonmeter.
Aston Martin DB10 förväntas inbringa omkring en miljon pund, cirka 12,3 miljoner kronor, och pengarna ska skänkas till Läkare utan gränser.