John F Kennedys regskyltar sålda för stor summa

Den fyrdörrars cabriolet modell Lincoln Continental av årsmodell 1961, av Secret Service kallad X-100, som USA:s tidigare president John F Kennedy och hans fru Jacqueline färdades i vid besöket i Dallas den 22 november 1963 har saknat sina registreringsskyltar i över ett halvt sekel.
Presidentlimousinen är mest känd för att vara den bil som JFK färdades i när han blev skjuten nämnda datum.

JFK regskyltar

GG-300, regskyltarna på JFK:s limousine som han satt i när han mördades har sålts för knappt 900 000 kronor.

Efter mordet renoverades bilen hos ett företag i Cincinnati och registreringsskyltarna hamnade på sophögen. Dottern till mannen som ägde företaget plockade dock med sig skyltarna hem och har haft dem liggandes i en kökslåda i åratal. Flera gånger funderade hon på att slänga dem men det blev aldrig av.

I stället kom hon nyligen på idén att sälja skyltarna och i helgen vid en auktion gick de under klubban tillsammans med en massa annan JFK-memorabilia. En JFK-samlare, som vill vara anonym, ropade in de båda skyltarna för 100 000 dollar (864 000 kronor), 60 000 dollar över utropspriset.

Troligtvis kommer skyltarna aldrig att återförenas med JFK:s presidentlimousin som står utställd på Henry Ford Museum i Dearborn, Michigan.