Kliv ALDRIG ut i gatan utan att se dig för!

Någonstans i Ryssland håller en mamma sina barn i handen. Hon kliver rakt ut i gatan utan att se sig för, utan någon chans för bilisten att upptäcka henne och barnen innan det är för sent.
Mamman reagerar genom att ta ett steg bakåt, men barnen glömmer hon tyvärr. De blir påkörda och flyger en bit, men som tur är ser de ut att klara sig bra, mycket tack vare den relativt låga hastigheten. Många föräldrar har en inbyggd skyddsmekanisk som, om de skulle hamna i en motsvarande situation, skulle drar undan barnen innan man skyddar sig själv. Tyvärr hade denna mamma inte denna automatiska mekanism inbyggd.

Med andra ord: kliv ALDRIG ut i gatan utan att se dig för! Och du, är du en fotgängare som försvinner i musikens värld med hörlurar stora som hus (även små är farliga) som avskärmar dig totalt från omgivningen? Ta av dig dem, eller sänk ljudet rejält, så hör du om en bil är i antågande. Även den bästa kan göra misstag ibland, det gäller inte minst alla fotgängare med näsan nerborrad i mobiltelefonens skärm. Det kan gå snabbt, plötsligt ligger man kanske på sjukhus med ett benbrott – eller något ännu värre.