Open

Ska du köpa bil?

När du ska köpa en begagnad bil är det mycket att tänka på. Vad är bilen egentligen värd? Hur mycket kan man pruta? Vad kostar bilen mig per månad. Se till att bilköpet blir en bra bilaffär för dig. Vi ger dig 10 heta köptips på vägen.

Vad kostar bilförsäkringen på din nya bil?

Jämför din bilförsäkring utan kostnad och spar tusenlappar.

Hos bilpriser.se kan du alltid jämföra olika bilförsäkringar. Du får ett antal förslag optimerat för din situation och kan själv välja den försäkring som passar dig bäst. Låt oss hjälpa dig med!

Jämför gratis här!

Hitta bästa billånet!

Ansök här så får du förslag på billån från tjugo olika företag.

Vi hjälper dig att hitta marknadens förmånligaste billån till lägsta möjliga ränta.

Läs mer här!

Värderingsintyg av förordnad värderingsman

Utköp av tjänstebil? För bara 1 595 kr får du en skräddarsydd värdering av en av våra experter.

Våra värderingsintyg håller skattejuridiskt. Ta reda på så mycket som möjligt innan du köper bilen bilen.

Läs mer!

Kolla bilens historik innan köp

Stulen, krockad eller skruvad mätare?

En rapport från Carfax innehåller bra information om den begagnade bilen och borgar för ett tryggare bilköp. Framförallt när du ska köpa en importerad bil.

Kolla bilens historik

Analyser

Bilpriser.se tar temperaturen på den svenska bilmarknaden.

Här hittar du Bilprisers egna analyser av olika bilar och bilsegment.

Läs Bilpriser Bloggen

Motornyheter

Håll dig uppdaterad inom motor

Här hittar du de senaste motornyheterna. Nya bilmodeller, provkörningar och analyser.

Läs de senaste motornyheterna

Att köpa bil

Se till att bilköpet blir en bra affär! Vi ger dig 10 heta köptips på vägen.

1. Vilken bilmodell ska jag välja?

En trend som märks är att många gärna väljer en bil som är en storlek mindre och har svagare motor än den de haft tidigare. En mindre bil med svagare motor är ofta bättre för miljön. Läs mer!

2. Hur förbereder jag mig?

På Internet finns det information om i stort sett alla bilmodeller. Kolla gärna på våra kategorier som tester och provkörningar och motornyheter. När du gör en värdering har vi även kopplat denna till just denna information. Läs mer!

3. Var hittar jag bra bilar?

Störst är blocket.se och bytbil.com. På Blocket finns både bilhandlarbilar och bilar från privata säljare. Bytbil.com har bara annonser från handlare. Internetauktion är ett annat allt mer populärt sätt att köpa bil på och där är kvd.se den största aktören. Läs mer!

4. Hur undersöker jag bilen?

Provkör alltid bilen och ta gärna hjälpa av någon bilkunnig. Ta reda på så mycket som möjligt om bilen som eventuella besiktningsanmärkningar, tidigare ägare och annan nyttig information. Läs mer!

5. Ska jag köpa en bil som varit krockskadad?

Det generella rådet är att du inte ska köpa en bil som varit krockad. Om du ändå gör det ska priset vara avsevärt lägre än för en okrockad bil. När du köper en bil som enligt uppgift aldrig varit krockad så ska du be säljaren skriva in på kvittot att bilen ej varit krockskadad.

6. Ska jag köpa en bil med mindre skavanker?

Ja, köp gärna en bil med lite småskavanker, det blir ändå fler sådana med åren. Kan du tänka så här sparar du mycket pengar. Bra servicehistorik är dock viktigt.

7. Vad ska jag betala?

Börja med att värdera den bil du är intresserad av här på bilpriser.se. Drag sedan av för skador, nödvändiga reparationer och servicebehov. Läs mer!

8. Vad är extrautrustningen värd?

Generellt sett ur ett värdeminskningsperspektiv är det få typer av extrautrustning som du ska betala extra för på en begagnad bil, men det finns förstås sådant som höjer bilens pris. Läs mer!

9. På vilket sätt ska jag betala?

Betala aldrig handpeng till privatsäljare, han eller hon kan då sälja bilen till någon annan trots detta och du kan få problem att få tillbaka pengarna. Läs mer!

10. Säkerställ att bilen blir registrerad på dig?

När bilen är betald till fullo är det dags att göra ett ägarbyte och se till att bilen registreras över på dig. Läs mer!

Ps. Du vet väl att det finns uppdaterade köpekontrakt att ladda ner på Konsumentverket? Helt kostnadsfritt dessutom.

Stäng