Blogg

Annons

Måsvingeklassikern Mercedes 300 SL kraschad – skyhöga reparationskostnader

2013-03-30 | Mattias Rabe

Detta är en syn man inte vill se, i synnerhet inte om man är lagd åt det klassiska hållet. En mekaniker i Tyskland tog en tur med måsvingen Mercedes 300 SL. Det slutade illa. Riktigt illa.

Mercedes 300 SL, mer känd som måsvingen, är en av bilvärldens mest omtalade och klassiska bilar. Redan på sin tid, det vill säga 1950-talet, var den en ikon. Då var den inte bara iögonfallande med sin dörrkonstruktion, den var också världens snabbaste bil. 1 400 exemplar byggdes, så 300 SL i coupéutförande är inte direkt en dussinbil. I dag betingar en 300 SL ett pris på minst 5-6 miljoner kronor. Är bilen dessutom en av de 29 byggda som har aluminiumkaross ligger priset upp emot 30 miljoner kronor.

Bilen vi ser på bilden ovan kördes nyligen av sin tyska ägare till verkstaden Mechatronik som är specialister på Mercedes-klassiker. Verkstaden utförde vad som skulle utföras på bilen, därefter tog en av mekanikerna bilen på en provtur tillsammans med en 19-årig verkstadslärling.
Provturen slutade i katastrof. Förmodligen har hastigheten varit för hög och föraren ovarsam. Av bilden att döma har den klassiska sportvagnen rullat, den är illa tilltygad.

Reparationskostnaderna uppgår, enligt tysk media, till motsvarande 5,5 miljoner kronor. Ägaren ska dock ha tagit beskedet med lugn. Både bilens och verkstadens försäkringar sägs täcka hela beloppet.

Både den 26-årige föraren och lärlingen klarade sig oskadda.

Relaterade inlägg

Dags att teckna bilförsäkring?

Dags att teckna bilförsäkring?

Mängder av bolag, en uppsjö av erbjudanden och kapitel av finstilt text – att välja rätt bilförsäkring är en utmaning. Uppdelad i etapper blir processen enklare. Här är de frågor du bör ställa dig. Trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring? Först måste du helt enkelt avgöra vilken försäkringstyp du behöver. Vilka behov har du och vilken typ […]

2017-08-01
Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng