Mazda visar mer av CX-4

På Frankfurtsalongen förra hösten visade Mazda konceptbilen Koreu som sades vara en förhandsvisning av kommande CX-4, en lillebror till CX-5 och med slankare linjeföring.
För en knapp månad sedan kom första teaserbilden som visade vänstra, bakre takstolpen. Nu har det poppat upp ytterligare några teaserbilder.

Mazda CX-4 teaser brighter

Avhuggen nos, men den ser vi i stället i bilden nedan.

Den översta visar CX-4 i profil och avslöjar den viktigaste detaljer, nämligen den kraftigt sluttande bakrutan. Vi har lagt på lite ljus på just den bilden för att avslöja ytterligare detaljer, men tyvärr ser vi inte mycket mer än att fronten är avhuggen. Den får vi i stället tydligt se nedan.

Mazda CX-4 teaser 4 bilder

Vi lägger märke till att formerna från konceptbilen är i princip identiska på produktionsbilen. Det är mest detaljer, så som backspeglarna och dörrhandtagen, som är förändrade till att vara mer praktiska.

I slutet av april är det världspremiär för Mazda CX-4, en händelse som äger rum i Peking. Anledningen till att Mazda valt just Kina som skådeplats för avtäckningen är att CX-4 ska tillverkas och säljas i just Kina. Modellen kan komma att bli aktuell på fler marknader i ett senare skede.

Mazda Koreu Concept.

Så här ser konceptbilen ut, produktionsbilen kommer att vara nästan identisk med den.