Mer GT Concept från Opel

I förra veckan släppte Opel en kryptisk filmsnutt där företagets vd uppmanade oss att titta på hans firma med nya ögon. Utan att få se något mer än en logotyp fick vi reda på att det handlar om en ny sportbil i konceptkläder som ska visas på Genèvesalongen om en dryg månad. Vi fick också veta att konceptbilen heter GT Concept och därmed spelar Opel ut ett kort som höjer pulsen, för vem minns inte läckra Opel GT från 1960-talet.

I dag pratar vd Karl-Thomas Neumann till oss igen i en ny film. Han säger att Opel har återskapat sig själva och uppmanar oss att inte missa vad som kommer härnäst. Därefter stegar han in i ett rum där vi får se en glimt av konceptbilen. Vad som fångar blicken där är de röda däcken och delvis röda fälgarna. Nej, det är ingen missbildning utan en hyllning till Opels motorcykel Motoclub 500 som, när den kom, hade just röda däck. Det var 1928.

Opel GT Concept rear

Utöver filmen ovan har Opel även släppt en bilden som du ser ovanför detta textstycke. Den visar två integrerade och centralt placerade ändrör. Känns det igen? Ja då, 1960-talets Opel GT hade samma lösning, två pipor som stack ut i mitten bak på kärran. Läckert!

Opel GT 1968

Får vi på Genèvesalongen i mars se något lika häftigt som denna pärla? Det återstår att se.