Blogg

Annons

Mercedes E-klass All-Terrain officiell – fakta och bilder

2016-09-21 | Mattias Rabe

Det tog tid, men nu är även Mercedes med i den match som Audi och Volvo har deltagit i under många år med allroad- respektive Cross Country-versioner av märkenas större kombimodeller. BMW är ännu inte där, men det är väl bara en tidsfråga innan nästa generation 5-serie, som har snart har premiär, kommer med förhöjd markfrigång och plastdetaljer. Eller?

Mercedes E-klass All-Terrain, som har publik världspremiär på bilsalongen i Paris i slutet av september, är inte helt otippat baserad på den nyligen presenterade kombiversionen av senaste E-klass Kombi, en bil som vi nyligen var iväg och provkörde.
E-klass All-Terrain är fyrhjulsdriven i standardutförande och bjuder även på högre markfrigång jämfört med vanliga kombiversionen. Luftfjädringen, som är standard, kan justeras 35 millimeter upp och ned. Som lägst rullar den med 12,1 centimeters marginal mot underlaget och som högst med 15,6 centimeter. Det är inte speciellt mycket i jämförelse med en av E-klass All-Terrains tuffaste konkurrenter; Volvo V90 Cross Country har hela 21 centimeters markfrigång.
Totalt är E-klass All-Terrain 29 millimeter högre än E-klass Kombi varav hjulen står för 14 millimeter. Hjulen är för övrigt 19 tum höga som standard med 20-tummare som tillval.

Mercedes E-klass All-Terrain 2017

Dynamic Select (standard) innebär att fem olika körprogram, som ändrar inställningarna på motorn, transmissionen, antisladdsystemet och styrningen, finns att välja mellan varav All-Terrain är ett. All-Terrain-läget är ämnat för offroad-körning och är anammat från suvsyskonet GLE (tidigare ML). All-Terrain innebär också att man får fram nytt offroad-körningsinformation i infotainmentskärmen, bland annat luftfjädringens position, styrvinkel, kompass, gas- och bromsinformation samt eventuell lutning i grader.

När Mercedes E-klass All-Terrain lanseras är det med endast ett motoralternativ, nämligen E 220 d 4Matic, en fyrcylindrig dieselspis med 194 hästkrafter och 400 newtonmeter. Den är god för 0-100-accelerationer på 8,0 sekunder och en toppfart på 232 km/h. Förbrukningen uppges till 0,51 liter per mil och utsläppet till 137 gram per kilometer.

Mercedes E-klass All-Terrain 2017

Kort efter lanseringen kommer ytterligare ett dieselalternativ, en sexcylindrig maskin. Båda dessa motorer är kopplade till Mercedes niostegade automatlåda 9G-Tronic.

E-klass All-Terrain slår alltså inte V90 Cross Country på fingrarna när det gäller markfrigången, men bagagevolymsmässigt är tysken överlägsen Volvon. Upp till 1 820 liter ryms där bak vilket kan jämföras med V90 Cross Countrys 1 526 liter.

Inga priser är i dagsläget presenterade. Marknadslanseringen äger rum våren 2017.

Relaterade inlägg

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng