Mercedes nya sportbil – smal och hög

mercedes garia golf bil

Även om designskisserna som presenterades för ett par år sedan visade såväl svävare som breda vrålåk så blev Mercedes golfbil smal och hög – som dessa bilar brukar se ut. Ändå måste man säga att Mercedes har byggt en golfbil utöver det vanliga.Bilen är framtagen av Mercedes Style-avdelning (som normalt pysslar med allt annat än just bilar) Daimler Think & Act Tank Business Innovation och golfbilstillverkaren Garia.

Med Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car, som konceptet heter, har målet varit att bygga den häftigaste golfbilen någonsin och arbetet genomfördes i stort sett som med vilken personbil som helst. Resultatet har också en hel del inslag från bilar vi rattar till vardags. Femekrade 14-tumsfälgarna hör inte direkt hemma i segmentet och inte heller tak i kolfiber, frontspoiler eller diffusor.

Invändigt hittar vi såväl skinn som trä samt en 10,1-tums pekskärm som ger information om golfrundan men som också kontollerar bilens ”alla” funktioner som körläge, LED-strålkastare, vindrutetorkare med mera. Bilen har även stereohögtalare och blåtandsuppkoppling. Slår du dig svettig i sandbunkern finns det kall dryck i kylskåpet under sittdynan.

Märk väl att någon Mercedesstjärna inte pryder fronten. Där, och i rattnavet, finns Garialoggan. Elmotorn är på tre kilowatt men kan toppas till elva under kortare stunder. Topphastigheten är 30 km/h och den maximala räckvidden 80 kilometer. Bilen väger 440 kg och mäter 235 centimeter från spoiler till diffusor. Inbromsning sker via skivor på framhjulen.

Två exemplar har byggts av Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car. Intresset för dessa får avgöra om det blir tal om någon serieproduktion.