Mercedes pickup GLT är ute på test

”Första pickupen från en premiumtillverkare”. Så lät det när Mercedes förra våren avslöjade att de ska bygga en pickup och samtidigt passade på att släppa en bild som gav oss en föraning om vad som komma skall.

På de nya spionbilder som tagits under dagen ser vi för första gången en prototypversion av pickupen som kommer att ingå i Mercedes transportbilars sortiment. Tidigare har den visat upp sig i så kallat mulformat, först i form av en Sprinter, därefter i form av en Navara.
De nya bilderna visar en kraftigt maskerad bil som nästan till punkt och pricka ser ut som Nissans nya Navara. Strålkastarna, huven, stötfångarna, backspeglarna, lemmen, bakljusen är alla Navara rakt av. Det enda som skiljer är de utlagda skärmarna som kan vara ett tecken på att Mercedes pickup får något bredare spårvidd än sitt japanska syskon.

Mercedes GLT pickup

Det är dumt att peka finger i trafiken.

Motormässigt kan vi vänta oss en rad olika bensin- och dieseldrivna fyror och sexor med antingen manuella eller automatiska växellådor som överför kraften till antingen två eller fyra hjul.

Pickupen, som eventuellt får den Volvo-bekanta modellbeteckningen GLT, ska säljas i framför allt Europa, Syd- och Latinamerika, men även USA kan bli aktuellt om Mercedes får tillgång till Nissans produktionslina i Mexiko – vilket de lär få.

Mercedes GLT pickup

Nissan Navara rakt av, i princip. Den färdiga bilen kommer att ”se mer Mercedes ut”.

Från början snackades det om att Mercedes pickup debuterar strax innan 2020. Senaste uppgifterna pekar dock på att den kan stå redo att utmana i pickupklassen redan under 2017.