Morgan EV3 får nytt syskon

Exteriört är det inte mycket som skiljer bilen från vanliga EV3, men det finns ett antal skillnader. På EV3 1909 har strålkastaren som var placerad asymmetriskt på vanliga EV3 fått sällskap av en till strålkastare intill, vilket ger ett mer konventionellt utseende. Sittbrunnen är inte längre stängd på ena sidan och ger därför plats åt två åkande istället för en som i vanliga EV3, och nya modellen har utrustats med sådan lyx som en vindruta och nya backspeglar.

Morgan EV3 UK 1909 Selfridges Edition

Interiört ser man desto större skillnad, eftersom att den nya modellen enligt Morgan har en helt ny layout på instrumentbrädan, inklusive en digital skärm, något som onekligen är ganska svårt att se på de bilder vi fått. Något som är lättare att se är dock de nya materialvalen. I sittbrunnen möts man av trä och aluminium så långt ögat kan nå, och man sitter i stolar med ny mönstring.

Effektmässigt ligger EV3 1909 på samma siffror som vanliga EV3 som kommer att börja säljas i fjärde kvartalet i år. Alltså en toppfart på 150 km/h och en räckvidd på ungefär 24 mil. EV3 1909 kommer att produceras i 19 exemplar.