Blogg

Annons

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

2016-12-03 | Magnus Kvandal

Ny bevisning stärker misstankarna mot de chefer i Saab Automobile som är åtalade för ekobrott. Bevisen kommer efter att Ekobrottsmyndigheten fått ta del av material från husrannsakningar i Holland. Det skriver Sveriges Radio.

Bevisen består bland annat av en stor mängd mail som skickats mellan olika chefer inom företaget. Några av mailen har skickats av den Ryske affärsmannen Vladimir Antonov, som enligt åklagaren på olagligt sätt investerat 30 miljoner kronor i Saab Automobile.

Mailen är från våren 2011, samma år som företaget gick i konkurs. Enligt åklagaren Olof Sahlgren stärker det nya materialet misstankarna mot de chefer, bland annat vd:n Jan-Åke Jonsson och före detta ägaren Victor Müller, som står åtalade för grova ekobrott.

De misstänkta själva nekar till brott, och de advokater Sveriges Radio har pratat med håller inte med om att bevisningen har stärkts. Brotten som Saab-topparna misstänks för rör bland annat ett återförsäljaravtal i Ukraina, där företaget fick in 30 miljoner kronor.

Enligt fakturorna kommer pengarna från Cypern, men enligt åklagare Olof Sahlgren kommer pengarna i själva verket från affärsmannen Vladimir Antonov, som tidigare förbjudits att finansiera Saab.

Relaterade inlägg

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Få ut så mycket som möjligt av din bilförsäljning på nätet!

Få ut så mycket som möjligt av din bilförsäljning på nätet!

Om du har bilar listade till försäljning på nätet är det många som frågar sig vad man egentligen har för konverteringsgrad för pengarna. Carfax Dealer Academy ger månadsvis konkreta tips inom olika områden till dig som arbetar med bilförsäljning. Denna månad är fokus på försäljning på nätet. Carfax Dealer Academy – Online PDF Du kan […]

2017-05-08
Viktigt! För korrekt värdering gällande tillval/paket!

Viktigt! För korrekt värdering gällande tillval/paket!

För att säkerställa att du får en så korrekt värdering som möjligt är det viktigt att alla tillval som finns på bilen bockas i. Detta gäller även ifall vissa tillval ingår i en viss typ av utrustningspaket som standard. Alla känner inte alltid till vad som ingår i de olika biltillverkarnas paket, därför har vi […]

2017-03-06
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Paris, Madrid och Aten totalförbjuder dieselbilar

Paris, Madrid och Aten totalförbjuder dieselbilar

Dieselbilens existens är allt mer omdiskuterad och nu kommer vad som kanske kan ses som första spiken i kistan. Fyra stora huvudstäder, varav tre i Europa, ska införa förbud mot dieseldrivna bilar.

2016-12-02

Annons

Stäng