Blogg

Annons

Nya Honda Civic Type R visas som prototyp

2016-09-29 | Peter Klemensberger

Tionde generationen Honda Civic i femdörrarsutförande har nu gjort officiell debut under Parissalongen. En nyhet som inte är särskilt kittlande längre. Vi har redan publicerat bilder och fakta, berättat att produktionen har kommit igång samt att modellen egentligen redan har funnits i ett år – som sedan på andra sidan Atlanten.

Mer kittlande är att Honda nu presenterar en designstudie av kommande Civic i värstingversionen Type R. Man verkar fast besluten att inte låta prestandaversionen dröja. Civic generation nio såg dagens ljus 2011 men det skulle dröja till 2015 innan det fanns en Type R-variant. Bilen som visas upp i Paris betecknas som en prototyp och har en kaross som efterliknar borstad aluminium. Prototypen ska ge en föraning om hur kommande Civic Type R ska se ut när en produktionsklar bil presenteras nästa år.

Honda Civic Type R Paris 2017

Basen till prototypen är vanliga Civic i ovan nämnda femdörrarsutförande – en bil som i sig har ett rätt brutalt formspråk. Civic Type R har än fläskigare främre stötfångare med större luftintag och detaljer i kolfiber. Luft kan även strömma in under logotypen i grillen och genom ett scoop på huven. Även rökfärgat lyktglas ger än stöddigare uppsyn.

Kjolar löper längs karossidorna mellan de blanksvarta fälgarna som mäter 20 tum och som krävt större hjulhus. Baktill hittar vi en markerad diffusor, trippla pipor och en rejäl vinge som kronan på verket.

Nya Civic i femdörrarsutförande tycks inte lämna någon oberörd. Kommentarer har flödat här på Teknikens Världs sajt av er besökare. De som inte lät sig förföras av bilens former kanske gör det nu med Type R-versioen. Tveksam? Kolla bilden nedan för att jämföra de båda versionerna.

Honda Civic och Civic Type R

Nya Civic Type R kommer att stå i de europeiska bilhallarna under slutet av 2017. Bilen kommer att säljas över hela världen, även i Nordamerika. Det är första gången en bil med suffixet Type R säljs på den marknaden, meddelar Honda.

Relaterade inlägg

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng