Nya Mazda CX-9 avslöjad inifrån och ut

De senaste veckorna har det handlat en hel del om nya Mazda CX-9 som debuterar på bilsalongen i Los Angeles senare i dag (just nu ligger folket i Kalifornien och sover). Vi fick se en skiss som visade lite mer verklighetsförankring än den konceptsuv Koeru som visades i Frankfurt tidigare i år, och nu får vi se den riktiga bilen. Dock handlar det om läckta bilder, men vi får åtminstone se det mest intressanta. Hur den ser ut från sidan, större delen av fronten, hela baken och insidan som bjuder på sittplatser för upp till sju åkande.

Mazda CX9 2016

Jämfört med dagens CX-9 är nya generationen väldigt mycket slankare och passar betydligt bättre in i Mazdas befintliga modellpalett. Trots vissa nya detaljer är det mycket Mazda 2, 3, 6, CX-3 och CX-5 i den. Insidan skiljer sig en hel del från övriga modeller. Instrumentbrädan ser till exempel ut som en blandning av CX-3 och CX-5.

Mazda CX9 2016

Till skillnad från utgående CX-9-generationen blir det ingen V6:a under huven. Fyrcylindrigt är det som gäller och senare i dag avslöjar Mazda sannolikt en ny turbomatad 2,5-litersmaskin som följer företagets Skyactiv-filosofi.
Framhjulsdrift blir standard men fyrhjulsdrift finns som grädde på moset till denna suv som lär vara en bit över fem meter lång. CX-9:an som finns i dag är ju 5,09 meter lång.

Mazda CX9 2016

Du som har börjat slicka dig runt munnen bör genast sluta göra så. Nya CX-9 kommer nämligen inte till Europa, åtminstone inte den officiella vägen. USA-premiär är det under våren nästa år.

Mazda CX9 2016