Blogg

Annons

Nya Skoda Superb – bilpriser.se synar!

2015-10-07 | Erik Hjort, bilpriser.se

Skoda Superbs senaste version generation 2 har med ett facelift 2013 rullat sen 2009. Så det faller helt i tiden med en uppdaterad superb då kusinen i VAG-familjen Volkswagen Passat nyligen har kommit med en nya modell som byggs på samma plattform. (se bilprisers videotest av passaten här)

När Skoda nu lanserar den nya Skoda Superb tittar Skoda såklart på hur den tidigare modellen har presterat. Den har från 2009-2014 stått för dryga 16 % av nyförsäljningen av Skodas modellprogram. Värt att notera är att Skoda är historiskt varit beroende av tjänstebilsfolket avseende försäljningen av superben. Hela 71,8% av alla superberber köptes som tjänstebilar i någon form. Det är mycket, dock inte lika mycket som Volvo V70 där 77,5% av samtliga Volvo V70 köptes som tjänstebil under samma period. Att Skoda kommer satsa hårt på tjänstebilsfolket i den nya versionen är ingen vild gissning.  Hur kommer då den Nya Skoda Superb att se ut på marknaden här? Självklart är det så att vi svenskar är förälskade i kombimodeller, oavsett om sedanversionen besitter ett gigantiska lastutrymmen (hela 625 liter) så kommer ett påslag med endast 9000 SEK för ett kombiutförande vara den mest sålda versionen. Var så säkra!


Om vi går vidare och kikar på hur utvecklingen på bränslefördelningen hos Skoda Superb har sett ut under den senaste versionen är det väl ingen som höjer på ögonbrynen direkt.

 

bransleutvecklingen_skoda_superb_2

 

Som vi beskrivit på bilpriser.se flera gånger tidigare har dieseldrivna motorer tagit över en hel del och på Skoda Superb kan vi tydligt se samma trend. Den motor som Skoda själva presenterar att bli storsäljaren är 2.0 TDI med 190HK.

Vi svenskar är ju inte bara kombitokiga, vi har även skaffat oss en förkärlek till fyrhjulsdrift. Med ett tillägg om endast 7000 SEK vid köp av nya skoda superb är det inte helt osannolikt att vi kommer se väldigt många ha detta utförande med tanke på utvecklingen hos den tidigare Skoda Superben.

 

fyrhjulsdrift_skoda_superb

 

Likheterna mellan nya och gamla skoda superb är många, men det skiljer sig också nämnvärt på sina ställen. Den förlängda hjulbasen gör att det redan stora lastutrymmet blivit något större. Detta utan att försämra storleken i baksätet som är detsamma, iaf för benutrymme. Däremot har baksätet blivit något bredare vilket med stor sannolikhet kommer tas emot med applåder från barnfamiljer. Onödigt stor? Man sitter bra på alla tre platser i baksätet och att få plats med barnstolar är inga problem. Det är just detta utrymme som är till Nya Skoda Superbs stora fördel och ett så kallat unikt säljargument gentemot konkurrenterna.

Skoda kommer i 3 olika utföranden; Ambition, Style och L&K. L&K är det högsta utrustningspaketet och är en hyllning till Skodas grundare Laurin & Klement, men det är dock inte det vanligaste paketet vi kommer få se. Mellanpaketet Style med lite personliga tillval kommer detta vara ett bra drag när det kommer till att utrusta den nya Skoda Superb.

 

Motorprogrammet för Nya Skoda Superb kommer bestå av 4 st bensinare med effekterna 150, 180,220 och 280 HK medens det endast blir två olika effekter för dieselalternativen, 150 HK och 190 HK.

Hur kommer då restvärdet se ut i relation till den tidigare modellen? Vi har här nedan i diagrammet sammanställt den tidigare modellen och faceliftet från 2013 där vi räknat på vad de är de modellerna är värda i dagens läge vid respektive tillfälle. Den blåa linjen representerar vad vi förutspår den mest liknade efterträdaren kommer få i restvärde kommande åren samt milen. Det vi förutspår är att nya skoda superb kommer hålla sig än bättre i andrahandsvärde.

 

andrahandsvarde_skoda_superb_2

 

 

Nya Skoda superb kommer ge premiumkonkurrenterna en match i kampen om tjänstebilsfolket. Frågan är bara hur mycket den kommer ”äta” marknadsandelar av konkurrenterna från systerföretagen Volkswagen och Audi. För vi misstänker att det primärt är från Volvo, BMW och några av de asiatiska märkena som Skoda vill locka kunder. Oavsett om du är tjänstebilsköpare eller privatpersoner så får du en kompetent bil med gott om utrymme vare sig du ska transportera barn eller mycket last eller kanske båda delarna. Med ett bra andrahandsvärde och bra med utrustning redan i standardutförande är det helt klart ett bra köp om du fundera på att bli ägare till den nya Skoda superb.

Relaterade inlägg

Generate WISE Goals

EssayMama could be the single essay publishing organization that could handle such pressure ! You’re needing a key industry of debate that could kind the anchor of your article. Be sure, nonetheless, your realization isn’t just a repeated summation as this lowers the influence of the argument you’ve developed in your dissertation. An essay has […]

2017-05-22

Overview of The Ministeris Black Veil

The straightforward composition writing approach which will be helpful is creating an outline, that can limit the circulation of ideas to specific quantity of phrases. Listed below are helpful steps for creating a plan to arrange suggestions for your own article. Conventional article writing tips also needs to include the shipping of your own function. […]

2017-05-22

How to Create a Reading Response Dissertation with Taste Papers

There are a lot of unique topics that one may use on paper process essays. Merely make sure that the composition will not seem purely factual. Below are a few article ideas they might use. Use this complete article construction to generate a detailed outline to your own essays. The real key to creating an […]

2017-05-22
Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Trenden med små crossovers håller i sig

Trenden med små crossovers håller i sig

Varför behöver en bil se ut som att den går i terräng när sanningen är en bra bit ifrån? Nåväl, andrahandsvärdet verkar de åtminstone hålla.

2017-02-06
90-talets godbitar du önskar att du ägde!

90-talets godbitar du önskar att du ägde!

Riktiga pangbilar till pangpriser. Vi spanar in en bit av 90-talet ..

2017-02-03

Annons

Stäng