Blogg

Annons

Opel Ampera-e har över 50 mils räckvidd!

2016-09-29 | Mattias Rabe

Du kanske tror att du har hamnat på en sajt som handlar om elbilar, men det har du faktiskt inte. Däremot handlar snart var och varannan artikel om just elbilar. De stora biltillverkarna har en efter en börjat satsa stenhårt på vad som tros vara framtidens framdrivningssätt och bilsalongen i Paris, som i dag öppnar dörrarna för media och på lördag för allmänheten, är fullproppad av… just det, elbilar i olika former.

En av elbilsvärldspremiärerna i Paris är Opel Ampera-e, elbilen som vi redan har skrivit flera artiklar om, elbilen som är europeiskt syskon till Chevrolet Bolt EV som hade världspremiär på Detroitsalongen i januari.
För bara två veckor sedan skrev vi om Ampera-e och dess räckvidd – över 40 mil. Vi och många med oss imponerades av siffran, trots att den baseras på den europeiska körcykeln (NEDC) som är allt annat än att lita på.
Nu är det dags att bli än mer imponerad, för i dag berättar Opel att Ampera-e har en räckvidd på drygt 50 mil enligt samma körcykel. Siffran är alltså inte helt verklighetsbaserad, men den imponerar ändock.

Opel Ampera-e 2017

Med över 50 mils räckvidd har Opel blivit kaxigare än någonsin. De skriver att siffran har blivit dagens snackis nere i Paris, att beskedet ”fick konkurrenterna att trängas i skamvrån” och att ”Ampera-e är bäst”.
Jämför vid räckvidden hos Ampera-e med konkurrenternas förstår vi att Opel tar till dessa kraftuttryck. Enligt samma körcykel kommer Renault Zoe 40 mil med nya batteriet vi skrev om i går, BMW i3 kommer 30 mil, Nissan Leaf 25 mil och Volkswagen e-Golf 19 mil. I Paris visar Volkswagen upp konceptbilen I.D., en elbil som i produktionsutförande får mellan 40 och 60 mils räckvidd beroende på val av batteri. Men till skillnad från konkurrenterna, som finns nu eller lanseras inom kort, kommer Volkswagens elbil först under 2020. Man skulle kunna säga att Volkswagen är tre år efter både Renault och Opel, åtminstone räckviddsmässigt.

Opel Ampera-e 2017

Batteriet i Ampera-e är placerat platt i golvkonstruktionen för att inte stjäla utrymme. Dess kapacitet uppgår till 60 kWh och används av elmotorn på 150 kW (204 hk) och 360 newtonmeter. 0-50 km/h går på 3,2 sekunder och accelerationen från 80 till 120 km/h går på 4,5 sekunder. Toppfarten är begränsad till 150 km/h.

Den 417 centimeter långa elbilen, två decimeter kortare än nya Opel Astra, sägs rymma fem personer utan att bekvämligheten ska bli lidande. Bagageutrymmet bakom baksätet rymmer 381 liter vilket gör Ampera-e något mer lastvänlig än Astra i halvkombiutförande, den rymmer nämligen ”bara” 370 liter.

Ännu har Opel inte meddelat datum för säljstart och inte heller några priser. Däremot har de äntligen skickat ut fler bilder på elbilen, dessa tar du del av nedan. Bland annat får vi för första gången se interiören.

Relaterade inlägg

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng