Blogg

Annons

Opels offensiv: 29 nya modeller under fyra år

2016-11-07 | Mattias Rabe

Opels vd Karl-Thomas Neumann säger att hans märke kommer att bli ett helt annat märke under de nästkommande tolv månaderna. Opel ska nämligen under 2017 lansera inte mindre än sju nya modeller. Satsningen går under namnet ”7 under 17” och är en del av den modelloffensiv som görs mellan 2016 och 2020 som ska generera 29 nya modeller.

Några av alla de nya modeller som ska lanseras under 2017 är intressantare än andra. Mest intressant är så klart elbilen Ampera-e (bilden nedan) med väldigt lång räckvidd men också nya generationen Insignia (bilden ovan) som vi har sett på spionbilder flertalet gånger. En annan intressant modell är en helt ny suv som ska göra Mokka X sällskap. Denna nya suv ska heta Crossland X, ett namn som inte är riktigt lika lättläst som Opels övriga modeller, speciellt inte när det kombineras med Vauxhall (som Opel heter i Storbritannien) – Vauxhall Crossland X.

Så här skriver Opel själva om sin modelloffensiv under 2017:

  1. Räckviddsmästaren: Ampera-e som presenterades på bilsalongen i Paris kommer att revolutionera elektromobilitet våren 2017. Med sin räckvidd på mer än 500 km (enligt körcykeln NEDC) dominerar Ampera-e sin klass. Dessutom erbjuder modellen prestanda som i en sportbil och utrymme som i en femdörrarsbil i kompaktklassen.
  2. Det nya flaggskeppet: Med helt nya Opel Insignia Grand Sport gör en femdörrars kombikupé med coupéliknande silhuett, sportiga köregenskaper och klassledande fyrhjulsdrift sin debut. Liksom sin föregångare, som har sålts i mer än 900 000 exemplar, kommer nya Insignia att produceras i Rüsselsheim.
  3. Den stora sportiga kombin: Liksom Insignia Grand Sport delar nya Opel Insignia Sports Tourer formspråk med den visionära konceptbilen Opel Monza Concept från 2013. Den sportiga fronten med de smala strålkastarna signalerar vitalitet. Jämfört med föregångaren, har det inre utrymmet ökat markant, särskilt i baksätet och i bagageutrymmet.
  4. Den mångsidiga: Med Opel Insignia Country Tourer får Sports Tourer återigen sällskap av en äventyrare med fyrhjulsdrift och en offroad-look. Nya Country Tourer är rätt val för vintersportentusiaster, folk som gillar friluftsliv och alla som uppskattar ett individuellt utseende.
  5. Den mångsidiga transportören: Nästa år uppnår den framgångsrika Opel Vivaro en helt ny nivå när det gäller passagerarkomfort och flexibilitet.
  6. Bilen med det där ”X-tra”: I början av 2017 kommer den bästsäljande suv-modellen i B-segmentet, Mokka X, att få sällskap av den nya crossover-modellen Opel Crossland X. Den nya modellen ger ytterligare impulser till trenden mot sportiga och rymliga cuv-bilar.
  7. En ny cuv (crossover, reds anm) i C-segmentet: Opel utökar sitt erbjudande i kompaktklassen med en sportig crossovermodell som gör Astra och Zafira sällskap.

 

Relaterade inlägg

Dags att teckna bilförsäkring?

Dags att teckna bilförsäkring?

Mängder av bolag, en uppsjö av erbjudanden och kapitel av finstilt text – att välja rätt bilförsäkring är en utmaning. Uppdelad i etapper blir processen enklare. Här är de frågor du bör ställa dig. Trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring? Först måste du helt enkelt avgöra vilken försäkringstyp du behöver. Vilka behov har du och vilken typ […]

2017-08-01
Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng