Porsche dumpar Maria Sharapova

Tennisstjärnan Maria Sharapova, som på svenska stavas Marija Sjarapova, har tagit hem hela fem Grand Slam-titlar och är en av världens bäst betalda kvinnliga idrottare. Men under årets Australian Open testades Sharapova positiv för Meldonium, ett läkemedel framtaget för att behandla bland annat kärlkramp och hjärtinfarkt. Något som även löparen Abeba Aregawi testats positivt för.
Sharapova ska ha använt sig av Meldonium under de senaste tio åren och fram tills alldeles nyligen fanns det inte med på WADA:s lista över förbjudna preparat.

Under gårdagen erkände Sharapova att hon använt sig av förbjudna preparat under en presskonferens. Något som lett till att Porsche har avslutat sitt sponsoravtal med henne.
– Vi beklagar den aktuella nyheten om Maria Sharapova. Tills ytterligare information kommer fram och vi har möjlighet att analysera situationen, har vi beslutat att avbryta planerade samarbetet, skriver Porsche i ett pressmeddelande.

Anledningen till att Sharapova testades positivt är enligt henne att hon missat att läsa ett mejl från WADA som informerade om förändringarna i listan gällande förbjudna preparat.