Blogg

Annons

Porsche Panamera Kombi kommer 2017

2016-05-03 | Mattias Rabe

Porsche Panamera är till åren kommen. Den kom 2009 och genomgick en föryngringskur under våren 2013. Således är modellen sju år gammal och klockan klämtar i allra högsta grad. På Parissalongen i höst kommer en helt ny generation att ha publik världspremiär i Porsches monter. Vad som inte kommer att stå i montern är kombiversionen som för första gången fångades på bild på Nürburgring för några veckor sedan (bilderna du ser här).

Porsche Panamera Shooting Brake, eller Panamera Sport Turismo om vi använder oss av namnet som Porsche gav konceptbilen i Paris 2012, uppges presenteras under 2017. Förmodligen strax efter marknadslanseringen av vanliga ”halvkombiversionen” av Panamera som äger rum i början av året.
USA kommer dock att få vänta lite på Panamera-kombin, detta enligt Porsches USA-chef Klaus Zellmer som menar att hans kunder måste ha lite extra tålamod i väntan på den mer praktiska modellenversionen.

porsche-sport-turismo-05

Konceptbilen Panamera Sport Turismo som visades i Paris hösten 2012. Shooting Brake-versionen som snart kommer baseras till stora delar på konceptbilen.

En annan praktisk grej som Porsche sägs fila på är baksätet som i dag utgörs av två fåtöljer åtskilda av en knappfylld mittkonsol. I USA efterfrågas nämligen ett mer familjevänligt baksäte av konventionell typ. Om detta hela baksäte blir verklighet får vi förmoda att Porsche placerar det, som extrautrustning, i både halvkombi- och kombiversionen.

Porsche Panamera Shooting Brake kommer att bjuda på samma motorer som sitt mindre praktiska syskon, det vill säga bensin- och dieselmotorer samt en laddhybridvariant.

Relaterade inlägg

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng