Blogg

Annons

Recenserade kundens BMW M4 på YouTube – fick sparken

2015-01-24 | Mattias Rabe

Internet är oberäkneligt många gånger, ibland i negativ och ibland i positiv bemärkelse. Denna historia är av senare typen.

Det hela började med att en film lades upp på YouTube, en film som visar hur en anställd vid en parkeringstjänst (valet parking på engelska) ska köra ner en kunds/gästs 431 hästkrafter starka BMW M4 Coupé i ett parkeringsgarage.
Men i stället för att bara köra ner den och parkera riggar han en kamera i bilen och recenserar den när han kör omkring. Inte så farligt kan tyckas, men det är ju inte riktigt hans uppgift och knappast vad kunden har betalat för.

Det är nu det oberäkneliga Internet kommer in i bilden. På BMW-forumet Bimmerpost skapades för fem dagar sedan en tråd när filmen hittades på YouTube. Frågan var vems bilen är. Trådskaparen ansåg att det inte gått riktigt till när bilen ”bara skulle parkeras”.
För två dagar sedan fick trådskaparen ett mail – från chefen på parkeringstjänsten. Denna person meddelade att tack vare tråden på Bimmerpost, med tillhörande filmbevis, kunde den anställde som inte utfört sitt jobb korrekt identifieras och fick därmed sparken.

Filmen som vi ser ovan är en kopia på originalet och tanken är att den ska fungera som avskräckande exempel till varför man inte ska använda parkeringstjänster.

En annan i samma genre, om än etter värre, är ”Din bil buskörs när den är på verkstad” som vi upplyste om för tre år sedan.

Relaterade inlägg

Dags att teckna bilförsäkring?

Dags att teckna bilförsäkring?

Mängder av bolag, en uppsjö av erbjudanden och kapitel av finstilt text – att välja rätt bilförsäkring är en utmaning. Uppdelad i etapper blir processen enklare. Här är de frågor du bör ställa dig. Trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring? Först måste du helt enkelt avgöra vilken försäkringstyp du behöver. Vilka behov har du och vilken typ […]

2017-08-01
Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng