Blogg

Annons

Se världens snabbaste sedan toppa 330 km/h

2015-01-29 | Mattias Rabe

Är du ut efter en hyfsat rymlig familjebil som tar dig från A till B så snabbt som möjligt, gärna på raka vägar, är det en Dodge Charger SRT Hellcat du ska köpa. För vad sägs om 6,2 liter Hemi-V8 på 717 hästkrafter och 881 newtonmeter, 0-96 km/h på 3,7 sekunder, kvartsmilen på elva blankt, 0-160-0 km/h på under 13 sekunder och toppfart på 328 km/h? Självklart att du ska ha en fyrdörrars Hellcat, syskonet till tvådörrarsvarianten Challenger SRT Hellcat.

Dodge kallar sin skapelse för världens kvickaste, snabbaste och starkaste sedan. Vi får nog hålla med på det mesta, men det finns en accelerationssnabbaste sedan i form av Mercedes E 63 AMG S 4Matic som gör 0-100 km/h på 3,6 sekunder. Dock rör tysken inte på amerikanen när det gäller toppfart och kvartsmil.

Dodge Charger SRT Hellcat 2015

För att bevisa hur snabbt Charger SRT Hellcat är har Dodge släppt en film där en helt standardutrustad bil slår fartrekord på bana. Eftersom det var blåsigt (vind på 3-6 sekundmeter) vid rekordkörningen mätte man hastigheten både vid med- och motvind. Därefter plockade man ut snitthastigheten.

I medvind klockades hastigheten till 332,97 km/h, i motvind till 325,41 km/h. Efter summering och dividering blev farten 329,19 km/h, det vill säga något över den officiella toppfarten som står i instruktionsboken.

Inte illa pinkat för en sedanbil, att den också låter gott gör det inte direkt sämre. Mer om Dodge Charger SRT Hellcat kan läsa här.

Relaterade inlägg

Dags att teckna bilförsäkring?

Dags att teckna bilförsäkring?

Mängder av bolag, en uppsjö av erbjudanden och kapitel av finstilt text – att välja rätt bilförsäkring är en utmaning. Uppdelad i etapper blir processen enklare. Här är de frågor du bör ställa dig. Trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring? Först måste du helt enkelt avgöra vilken försäkringstyp du behöver. Vilka behov har du och vilken typ […]

2017-08-01
Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng