Skrapa rutan med spray.

skrapa rutan

Japp, det fungerar alldeles utmärkt faktiskt. Möts du på morgonen av en bil klädd i is likt pansar? Eller besvärligt, vit frost som täcker alla rutor och plastskrapan du köpte förra veckan har redan blivit slö och trubbig?

Latmansprodukt
Vi provade precis isspray (bilder följer senare). En typ av alkohollösning som riktigt effektivt och enkelt tinar upp frosten och isen på rutan som du efter någon enstaka minut (medan du till exempel startar bilen) kan sopa bort eller enkelt skrapa med en hand. Så istället för att skrapa rutorna så fingrarna börjar blöda – köp en flaska spray på närmaste bensinmack. Haka inte upp dig på fabrikatet, det finns flertalet fler än Turtle Wax.

Skrapa rutan med spray.
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Sören 2015-11-30 | 17:05

Det går lika bra med ättika och vatten, mycket billigare!

olavi niva 2015-11-30 | 17:10

släng en matta mot rutan,det behövs ingen spray ,helt onödigt !!!

Pia Karlsson 2015-12-04 | 09:42

En blomvattenkanna med enbart några liter lagom varmt vatten löser is-problemen på alla rutor och torkarblad, utan någon negativ miljöpåverkan och har fungerat för oss sedan 1973. När det blir riktigt kallt, ner mot typ minus 20, är en gummi kantad fönsterskrapa för fönsterputsning ett perfekt hjälpmedel för sidorutorna.

Vid långtidsparkering är i alla fall en anpassad ”matta” det överlägset bästa, då både snö och is snabbt går att avlägsna. Lycka till !
Hälsningar Pia

Erik Hjort, bilpriser.se 2015-12-04 | 10:52

Absolut, det finns givetvis massor med metoder för att få bort besvärlig is från rutorna. Detta var förstås bara ett förslag. Att använda t ex något av era förslag är givetvis kanon och dessutom miljövänligare som ni säger. Det ger vi tummen upp för! Vi tackar för tipsen:-)