Subaru ger Levorg STI-behandling

Förra året lanserades Subarus nya kombimodell Levorg i Sverige, en golfklasskombi som delar plattform med Impreza och Legacy. Den ersätter även den sistnämnda i modellutbudet trots att Levorg är en mindre modell.
Under förra årets bilsalong i Tokyo visade Subaru upp en vassare STI-version av Levorg, men då endast som konceptbil. Subaru har dock beslutat att sätta modellen i produktion och nu börjar det dra ihop sig inför officiell premiär, något som väntas ske inom de kommande veckorna.

I nuläget är det oklart vad som gömmer sig under huven på Levorg STI, konceptbilen hade en turboladdad 2,0-litersmaskin kopplad till en sexväxlad manuell låda under huven och det är troligtvis denna som kommer att sitta i produktionsbilen. Denna motor sitter även i WRX S4 som endast säljs på den japanska marknaden, i den levererar motorn 303 hästkrafter. Ungefär detsamma som 2,5-litersmaskinen i WRX STI.

Det är dock möjligt att Levorg STI kan få högre effekt, förra året lanserades nämligen WRX STI S207 i begränsad upplaga i Japan. I den sitter samma 2,0-litersmotor och levererar 328 hästkrafter. Förhoppningsvis blir det denna version som även kommer att sitta i Levorg STI. Något som bör vara ett välkommet komplement till den 1,6-litersmaskin på 170 hästar som är den enda som saluförs i Sverige, det vill säga om Subaru väljer att lansera Levorg STI på den europeiska marknaden.