Sveriges mest hatade cyklist!

Det hela utspelades på Huskvarnavägen i stadsdelen Vättersnäs i Jönköping. På ett ställe smalnar vägen av så pass att mötande trafik är inte möjligt. I måndags möttes en långtradare och en cyklist mitt på den smala sektionen i höjd med en busshållsplats.

Cyklisten kom från det håll som har företräde att passera avsmalningen och hävdade då sin rätt att köra först, trots att han stod nos mot nos med en långtradare. Mannen på cykeln vägrade att flytta sig och ringde polisen för att få hjälp med situationen, i stället för att själv lösa situationen genom  att flytta sig till cykelvägen som löper precis bredvid bilvägen. Allt fler jönköpingsbor samlades runt cyklisten och lastbilen, och som vi hör i filmen var det ingen som höll på cyklistens rätt att ta sig fram först. Ganska hårda ord uttalades mot den milt sagt oflexibla cyklisten.

Trafiken stoppades upp och irritationen blev allt större, men cyklisten vägrade att flytta på sig. Till sist, något som tyvärr inte finns med i filmen, kom en student som var på väg till en tentamen. Studenten lackade ur, gick fram till cyklisten och lyfte både mannen och cykeln av vägen och upp på trottoaren/cykelbanan. Polisen kom aldrig till platsen.

Filmklippet delades på Facebook i måndags och har nu setts 2,2 miljoner gånger. Av vår snabba granskning är det ingen som har tagit cyklistens parti. Mannen, som numera också är en nyhet i USA, är med andra ord Sveriges mest hatade cyklist.