Tesla Model S i italiensk förpackning

UP Valentino ska ställas ut på bilsalongen i Turin mellan den 8 och 12 juni. Vad besökarna då kommer att få se är en Tesla Model S P85 som förvandlats till… ja, vi vet inte vad vi ska kalla den. Ganska grov är den i alla fall. Hela originalkarossen är utbytt mot en ny i kolfiber, fronten är omgjord med bland annat stor spoiler och splitter. Baken har fått motsvarande uppgradering och hjulen mäter 22 tum.

Kvar under skalet sitter P85:ans 421 hästkrafter och 600 newtonmeter starka elmotor som tillåter körningar på 50 mil enligt NEDC-körcykeln. Motorn är alltså lämnad orörd, vilket är förståeligt. En designfirma ska nog hålla sig borta från att mixtra med en elmotor. Accelerationen från noll till 100 km/h misstänker vi är oförändrad, så även toppfarten. Det betyder i så fall 4,2 sekunder och 210 km/h.

Tesla Model S P85 UP Valentino

Det lustiga med bilen är att den sägs väga 2 100 kilo. Med tanke på all kolfiber borde den väga mindre än originalbilen som har en vikt på just 2 100 kilo.

Vad planen för Valentino är vet vi inte. Förblir den en utställningsbil i ett exemplar eller kommer det att finnas möjlighet för väl bemedlade personer att förvandla Model S till en Valentino? Är du intresserad av svar på frågorna får du vända dig till Umberto Palermo Design som, trots namnet, håller till i Turin.

Tesla Model S P85 UP Valentino

Tesla Model S P85 UP Valentino