Trafikverket får inte tummarna ur… potthål blev blomlåda

Blommor påskliljor i potthål på vägen

Faksimil från Ystads Allehanda.

Det var för ett par veckor sedan som bilisterna som körde på väg 1607 mellan Brösarp och Bertilstorp fick sig en blommig överraskning. Det rör sig om ett så kallat potthål som enligt utsago ska vara flera år gammalt (minst 5-7 år gammalt) och som, trots påtryckningar, aldrig har blivit åtgärdat av Trafikverket. Det enda den statliga myndigheten gjorde under årens lopp var att gång på gång placera en kon som markerar hålets position.

Till sist tröttnade någon boende i området och åtgärdade det själv – på sitt eget lilla sätt. Denna någon fyllde helt enkelt hålet med jord och planterade påskliljor. Bilister och andra trafikanter måste ha blivit förvånade över tilltaget som i sociala medier, tack vare Hanseric Jonsgårdens bild, har mötts av mestadels hurrarop.

Någon som däremot inte hurrar är Trafikverket. De ser inte det humoristiska i piken till dem. De ser i stället en trafikfara, vilket man kan hålla med om. Men när det inte växte blommor i hålet ville de tydligen inte se hålet alls.

Vid tidpunkten för denna artikels tillkomst förmodar vi att Trafikverket fått tummarna ur och åtgärdat potthålet. Bor du i närheten och vet status på hålet, berätta för oss med en kommentar nedan.