Blogg

Annons

Transportstyrelsen extraanställer — ska få bukt med handläggningstiderna

2010-08-25 | Mattias Rabe

I förrgår skrev vi om hur Transportstyrelsen slagit svenskt myndighetsrekord i antal JO-anmälningar på grund av långa handläggningstider. Nu extraanställer man 70 personer för att komma tillrätta med problemen.

Över 140 JO-anmälningar har Transportstyrelsen på sig sedan årsskiftet — rekord för en svensk myndighet. Detta belystes kraftigt i media för ett par dagar sedan och det verkar ha satt eld i baken på de beslutande på Transportstyrelsen.
Nu uppger de att omkring 70 personer kommer att extraanställas för att hjälpa till att få bukt med de långa handläggningstiderna som råder, bland annat inom körkortshantering men även inom kundtjänsten som har fått stå ut med mycket spott och spe.
— Det är ett sjuttiotal personer på våra kontor i Arjeplog, Visby och Borlänge, och i de allra flesta fall handlar det om att vi förlänger sommarvikariat. På så vis kommer de in i verksamheten med en gång, säger Anna Berggrund, biträdande sektionschef på körkortsavdelningen, till Norrköpings Tidningar.
Med hjälp av den extra arbetsstyrkan tror hon att Transportstyrelsen ska ha reducerat handläggningstiderna till mer normala nivåer under senhösten. Det innebär att enklare ärenden ska ha en handläggningstid på två veckor. Även kontakten med kundtjänsten ska bli lättare att komma i kontakt med.

Relaterade inlägg

Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

För första gången på fem år minskar nu försäljningen av begagnade bilar. Under andra kvartalet 2017 tappade försäljningen med 1,5 procent, jämfört med året innan. Bakom tappet står en minskad försäljning av bilar från privatpersoner. Det visar ny statistik från KVD Bilpriser. Under andra kvartalet 2017 såldes 307 125 begagnade bilar vilket är en minskning […]

2017-09-07
Köpa begagnad hyrbil – fördelar och nackdelar

Köpa begagnad hyrbil – fördelar och nackdelar

Trots lägre pris ryggar många undan inför tanken att köpa en begagnad hyrbil. Vem vill ha en bil som körts av fler personer än man kan räkna? Men är många personer bak ratten automatiskt lika med en sämre skött och mer sliten bil? Drömbilen för billigare än i dina drömmar Föreställ dig en bil av […]

2017-09-04
Dags att teckna bilförsäkring?

Dags att teckna bilförsäkring?

Mängder av bolag, en uppsjö av erbjudanden och kapitel av finstilt text – att välja rätt bilförsäkring är en utmaning. Uppdelad i etapper blir processen enklare. Här är de frågor du bör ställa dig. Trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring? Först måste du helt enkelt avgöra vilken försäkringstyp du behöver. Vilka behov har du och vilken typ […]

2017-08-01
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng