Vansinnesfärd i över 230 km/h i Hälsingland

Denna vansinnesfärd utspelade sig för drygt fyra år sedan när föraren av en silverfärgad BMW E46 M3 Coupé gjorde sig skyldig till allvarliga hastighetsöverträdelser och grov vårdslöshet i trafik.
Trots att polispatrullen följer efter med påslagna sirener fortsätter föraren att köra i riktigt höga hastigheter, dessutom i tätort. Vid ett tillfälle är polisbilen uppe i 233 km/h utan att hinna ifatt fortköraren.

När de nåt Ljusdal sänks hastigheten en aning men är fortfarande avsevärt mycket högre än den tillåtna, och BMW-föraren är nära att krocka när han kör mot rött. Polispatrullen väljer att släppa av genom centrum i ett försök att få fortköraren att lugna ner sig.
Mannen grep senare efter att han angett sig själv och dömdes för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Något som resulterade i tre månaders fängelse.

Allehanda rapporterar att mannen börjat gråta i rättssalen när filmen visades, och han ska ha förklarat det hela med att en annan man i bilen hotade honom till livet. Något tingsrätten inte trodde på.