Blogg

Annons

Världens fulaste BMW M5 – utan tvekan!

2013-03-23 | Mattias Rabe

Tyska trimfirman Hamann är duktiga på att göra snygga bilar anskrämliga. Nu har de lyckats igen, denna gång med BMW M5. Väcks ett habegär hos dig eller springer du och gömmer dig i garderoben?

BMW M5 generation F10 kan knappast gå under epitet ”riktigt ful bil”, oavsett om man gillar den eller inte. Men när tyska styling- och tuningfirman Hamann har gjort sitt med bilen är det svårt att låta bli dylika formuleringar.

På nyss avslutade Genèvesalongen ställde Hamann ut sin version av M5 med namnet Mi5sion (nej, det är ingen felstavning). En vit kärra med arg blick, grov främre stötfångare, överarbetade dörrtrösklar, skärmbreddare med både luftintag och luftutsläpp, kraftig vinge i kolfiber på bakluckan, en motsvarande på takavslutningen samt klumpig bakre stötfångare med fyra ändrör som ser ut som två dubbelpipiga hagelbrakare.
Men Mi5sion är ingenting mot den röda M5 som Hamann har ställt ut på en lyxbilssalong i Dubai.

Den röda varianten är än mer modifierad med integrerat luftscoop i huven, helt nya njurar i grillen, ögonlock som sträcker sig från strålkastare till strålkastare över grillen, frontspoiler à la julgran, ännu kraftigare skärmbreddare, utlagda dörrtrösklar, stor bakluckevinge och takvinge, en bakre stötfångare som vill efterlikna något i supersportbilsgenrén samt hjul med röd fälgkant. Det hela toppas med en insida i läder och alcantara i svart, rött och – blått!
Denna Hamann M5 ”Limited Edition” ska som tur är endast byggas i tio exemplar och vi lär inte behöva se någon av dessa i Sverige. Mellanöstern lär bli hemmaplan för alla dessa.
Drygt 1,5 miljoner kronor kostar ett exemplar.

Relaterade inlägg

Dags att teckna bilförsäkring?

Dags att teckna bilförsäkring?

Mängder av bolag, en uppsjö av erbjudanden och kapitel av finstilt text – att välja rätt bilförsäkring är en utmaning. Uppdelad i etapper blir processen enklare. Här är de frågor du bör ställa dig. Trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring? Först måste du helt enkelt avgöra vilken försäkringstyp du behöver. Vilka behov har du och vilken typ […]

2017-08-01
Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng