Blogg

Annons

Volkswagen Amarok facelift på ingång – första bilderna

2016-04-21 | Mattias Rabe

Inom några veckor ska Volkswagen presentera Amarok facelift till fullo, så än så länge får vi bara ta del av tre illustrationer som ger oss ett hum om vad vi har att vänta oss. I det korta pressmeddelande som medföljer de tre bilderna står det att Volkswagen ger sin modell i pickupernas B-segment – som för övrigt sägs innehålla premiumprestanda i form av köregenskaper som en personbil i kombination med fulländade terrängegenskaper – en mer atletisk front och en modifierad instrumentbräda som betonar Amaroks kraftfullhet. Tillsammans ska förändringarna ge Amarok mer premiumkänsla.

Volkswagen Amarok facelift 2017

Förändringen är inte gigantiska, men utseendet är helt klart moderniserat och stämmer bättre överens med Amaroks personbilssyskon, inte minst på insidan där den nya instrumentbrädan är mer personbilslik och ser trevligare ut med sina kantiga ventilationsgaller i stället för runda, större mätarhus och uppflyttad placering av infotainmentskärmen.

Ansiktslyftet påverkar inte Amaroks mått då den även i fortsättningen kommer att mäta 5,25 meter på längden och 2,23 meter på bredden (inklusive ytterbackspeglarna). Flakets yta ligger oförändrat kvar på 2,52 kvadratmeter.

Volkswagen Amarok facelift 2017

Volkswagen nämner i nuläget inget om motorerna men vi tror att det blir samma palett som tidigare, det vill säga 2,0-litersdieslar för hela slanten, antingen med 140 hk/340 Nm eller 180 hk/400 Nm där sistnämnda går att kombinera med automatlåda. 4Motion-fyrhjulsdrift är standard oavsett modellversion.

Uppdateringen av Amarok känns tidsmässigt helt rätt med tanke på att konkurrenterna har släppt mycket nytt i genren. Toyota har släppt nya Hilux, så har även Mitsubishi gjort med nya L200 och Nissan med nya Navara. Dessutom har Ford nyligen uppdaterat Ranger och Fiat börjar nästa månad sälja helt nya Fullback som egentligen är en Mitsubishi L200 med Fiat-emblem.

Volkswagen Amarok 2011

Så här har Amarok sett ut de sex senaste åren.

Relaterade inlägg

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng