Blogg

Annons

Volkswagen Amarok facelift på ingång – första bilderna

2016-04-21 | Mattias Rabe

Inom några veckor ska Volkswagen presentera Amarok facelift till fullo, så än så länge får vi bara ta del av tre illustrationer som ger oss ett hum om vad vi har att vänta oss. I det korta pressmeddelande som medföljer de tre bilderna står det att Volkswagen ger sin modell i pickupernas B-segment – som för övrigt sägs innehålla premiumprestanda i form av köregenskaper som en personbil i kombination med fulländade terrängegenskaper – en mer atletisk front och en modifierad instrumentbräda som betonar Amaroks kraftfullhet. Tillsammans ska förändringarna ge Amarok mer premiumkänsla.

Volkswagen Amarok facelift 2017

Förändringen är inte gigantiska, men utseendet är helt klart moderniserat och stämmer bättre överens med Amaroks personbilssyskon, inte minst på insidan där den nya instrumentbrädan är mer personbilslik och ser trevligare ut med sina kantiga ventilationsgaller i stället för runda, större mätarhus och uppflyttad placering av infotainmentskärmen.

Ansiktslyftet påverkar inte Amaroks mått då den även i fortsättningen kommer att mäta 5,25 meter på längden och 2,23 meter på bredden (inklusive ytterbackspeglarna). Flakets yta ligger oförändrat kvar på 2,52 kvadratmeter.

Volkswagen Amarok facelift 2017

Volkswagen nämner i nuläget inget om motorerna men vi tror att det blir samma palett som tidigare, det vill säga 2,0-litersdieslar för hela slanten, antingen med 140 hk/340 Nm eller 180 hk/400 Nm där sistnämnda går att kombinera med automatlåda. 4Motion-fyrhjulsdrift är standard oavsett modellversion.

Uppdateringen av Amarok känns tidsmässigt helt rätt med tanke på att konkurrenterna har släppt mycket nytt i genren. Toyota har släppt nya Hilux, så har även Mitsubishi gjort med nya L200 och Nissan med nya Navara. Dessutom har Ford nyligen uppdaterat Ranger och Fiat börjar nästa månad sälja helt nya Fullback som egentligen är en Mitsubishi L200 med Fiat-emblem.

Volkswagen Amarok 2011

Så här har Amarok sett ut de sex senaste åren.

Relaterade inlägg

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Få ut så mycket som möjligt av din bilförsäljning på nätet!

Få ut så mycket som möjligt av din bilförsäljning på nätet!

Om du har bilar listade till försäljning på nätet är det många som frågar sig vad man egentligen har för konverteringsgrad för pengarna. Carfax Dealer Academy ger månadsvis konkreta tips inom olika områden till dig som arbetar med bilförsäljning. Denna månad är fokus på försäljning på nätet. Carfax Dealer Academy – Online PDF Du kan […]

2017-05-08
Viktigt! För korrekt värdering gällande tillval/paket!

Viktigt! För korrekt värdering gällande tillval/paket!

För att säkerställa att du får en så korrekt värdering som möjligt är det viktigt att alla tillval som finns på bilen bockas i. Detta gäller även ifall vissa tillval ingår i en viss typ av utrustningspaket som standard. Alla känner inte alltid till vad som ingår i de olika biltillverkarnas paket, därför har vi […]

2017-03-06
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng