Blogg

Annons

Volvo V90 Cross Country – första officiella bilden

2016-09-09 | Mattias Rabe

Vad kan vi då utläsa av den korta bildsekvens vi får ta del av i filmen ovan? Att Volvo V90 Cross Country har en betydligt mindre andel plast nosen jämfört med företrädaren Volvo XC70 men även mindre än vad Volvo V40 Cross Country har. Det är till och med mindre än vad som finns på V60 Cross Country, det är mer i stil med vad Volvo XC90 i Rugged Luxury-utförande erbjuder.
Vi ser också att hasplåten, som förmodligen inte är en plåt i ordets rätta bemärkelse, även fungerar som en designdetalj då den sträcker sig upp mot stötfångaren och ut mot kanterna, ovanför dimljusen.

Volvo V90 Cross Country illustration

Volvo V90 Cross Country blir inte lika ”plastig” som sin föregångare XC70. Tur att denna illustration inte stämmer överens med verkligheten, eller?

Jämfört med en vanlig V90 skiljer sig frontens nedre parti ganska kraftigt. Grillen skiljer sig också då den ser ut som den på konceptbilen Concept Estate.

Vid en första anblick ser XC70:s efterträdare inte lika stryktålig ut – på gott och ont. Det goda är att V90 Cross Country antagligen kommer att uppfattas som elegantare än sin föregångare.

Premiär för Volvo V90 Cross Country är det nästa vecka. Håll ögonen på teknikensvarld.se om du inte vill missa något.

Relaterade inlägg

Många underskattar kostnaden att äga en bil

Många underskattar kostnaden att äga en bil

Ny undersökningar visar: Många som köper bil vet inte vad den kostar att äga över tid. Det visar en ny Sifo-undersökning från KVD Bilpriser, som jämfört ägandekostnaden för olika modeller och vad svenska folket tror att det kostar att äga en bil. Enligt undersökningen tror de flesta att en tre år gammal begagnad bil kostar […]

2017-09-25
Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

För första gången på fem år minskar nu försäljningen av begagnade bilar. Under andra kvartalet 2017 tappade försäljningen med 1,5 procent, jämfört med året innan. Bakom tappet står en minskad försäljning av bilar från privatpersoner. Det visar ny statistik från KVD Bilpriser. Under andra kvartalet 2017 såldes 307 125 begagnade bilar vilket är en minskning […]

2017-09-07
Köpa begagnad hyrbil – fördelar och nackdelar

Köpa begagnad hyrbil – fördelar och nackdelar

Trots lägre pris ryggar många undan inför tanken att köpa en begagnad hyrbil. Vem vill ha en bil som körts av fler personer än man kan räkna? Men är många personer bak ratten automatiskt lika med en sämre skött och mer sliten bil? Drömbilen för billigare än i dina drömmar Föreställ dig en bil av […]

2017-09-04
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng