Blogg

Annons

Volvo visar mer av nya V40 och XC40

2016-05-16 | Mattias Rabe

I förra veckan överraskade Volvo oss alla genom att publicera en bild på en Mustang-liknande front tillhörande nya V40, eller syskonbilen XC40. På deras nyskapade Snapchat-konto publicerade de ytterligare bilder och nu i dag har nästa laddning bilder kommit.

De nya bilderna, som har ett udda format på grund av Snapchat, visar olika detaljer på bilen och vi får för första gången se bakänden som visar en kraftigt framåtlutad bakruta à la nya V90. Dessutom får vi se drivlinan och hjulupphängningarna på en gemensam bild. Det ser ut att vara en elektrifierad drivlina som skådas, med elmotorn fram och batterier längs kardantunneln.

Volvo V40 XC40 2018 chassi och drivlina

Att det rör sig om en konceptbil är mer eller mindre tydligt med hänsyn av vänster ytterbackspegel som vi får se från ovan. En produktionsbil kommer sannolikt inte att ha den formen på en backspegel.

På onsdag har Volvo premiärvisning av nya V40 och XC40 på Hisingen i Göteborg. Teknikens Värld är på plats vid avtäckningen av konceptbilarna så håll utkik på teknikensvarld.se under onsdagen för att inte gå miste om något.

Nya V40 och syskonbilen XC40, som är suv-versionen, byggs på Volvos nya CMA-plattform för golfklasstora bilar. Plattformen är designad och utvecklad på CEVT i Göteborg tillsammans med Geely. Den kommer även att bilda bas för kinesiska Geely-modeller.

Volvo V40 XC40 2018

Relaterade inlägg

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

Dags att sälja din bil? 9 enkla tips för att få högsta möjliga pris!

När du är redo att sälja din bil går det att pressa upp priset mer än du kanske tror. Här är tio snabba tips. 1. Bra och betydande bilder En tilltalande bild är din bästa möjlighet att ge ett lockande första intryck. Om du anonserar ut ett fordon av vanlig modell kan det till och med vara […]

2017-07-19
Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ökar nybilsregistrerade elbilar mer än hybrider de kommande åren?

Ett modeord idag är ”digitalisering”. Något som de flesta branscher och organisationer idag brottas med. I bilbranschen jobbar man även ifrån tillverkarnas sida väldigt hårt med ”elektrifiering” utav bilarna. När det gäller bilar som enkom drivs av el (”elbilar” tex BMW i3 eller Tesla) så går det än så länge i relativt maklig takt och i […]

2017-06-26
Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Nytt säljrekord för begagnade bilar trots minskad privatförsäljning

Försäljningen av begagnade bilar ökade med 1,9 procent första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan, vilket innebär 4594 fler sålda bilar. Bilhandeln stod för hela ökningen med 6 094 fler sålda bilar samtidigt som den privata bilförsäljningen minskade med 417 bilar. Totalt såldes 269 053 begagnade bilar under kvartalet, den högsta siffran någonsin […]

2017-05-10
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng