Annons

3 superbilar under 100 000 kronor – del 2

2015-05-21 | Fredrik, bilpriser.se

Det var aldrig meningen att BMW 850 skulle bli en sportbil. Ändå jämfördes den oftast orättvist mot betydligt lättare och helt annorlunda kalibrerade bilar. Hur kunde det bli så? Kanske för att den heller inte riktigt uppfattades som en renodlad GT-vagn med sin ganska hårda sättning och låga formgivning. Men behöver vi säga att detta är en underbar bil? V12-motorn har ”endast” 300 hästkrafter vilken ger prestanda om 0-100 km/h på strax under åtta sekunder med automatlådan (som är den allra vanligaste) men bilen körs totalt oansträngd i skrämmande höga farter. I byggkvalitén finns inga glipor, komforten är mycket god och bilen är osedvanligt vacker för sin tid.

Detta var en trögsäljande modell och exemplaren som överlevt är också ganska få. Väldigt många begagnade bilar har dock servicebok vilket är ett otroligt plus i kanten. Bilen är dyr att underhålla, det är få som skulle säga något annat. Men serviceschemat säger ändå att den är billigare än flera av sina konkurrenter för tiden, bland andra Porsche 928 som vi tidigare skrev om.

Vad kostar den? Du får ett fint exemplar för under 100 000 kronor och vissa säljs så billigt som för 65 000 kronor men passa dig för elektriska fel och rost i karossen (jodå, det är inte ovanligt) samt om det inte finns någon servicedokumentation sedan länge tillbaka. Vi tror definitivt på BMW 850 som en framtida värdestegrare, om än inte en lika dramatisk värdestegrare som många andra.

Annons

Stäng