Annons

Bästa och billigaste rekondprylen? Vi bygger upp ett basförråd ..

2013-10-06 | Fredrik, bilpriser.se

Emellanåt tipsar vi om enkla och billiga åtgärder du kan göra på ditt fordon. Allt för att hålla bilen fräsch och på så sätt dämpa värdeminskning vid senare försäljning. Vi kommer vid ett senare tillfälle i höst gå igenom vaxningen och hur du vaxar en bil enligt konstens alla regler. Men i förra veckan fick vi in i en fråga om vilka redskap som man behöver för att rekonda bilen själv? Läsaren tyckte nämligen att många av de medel vi rekommenderar blir dyrt och ska man köpa på sig allt trodde han att det rentav blir dyrare än att lämna in bilen för tvätt/rengöring/vax etc. hos rekondfirman.

Därför tänkte vi rekommendera ett antal ting, rekondbetonade eller ej, att ha i garagehinken då det är dags för rekond (halvt om halvt med glimten i ögat). Nummer ett är det allra billigaste – diskborsten. Kostnaden var 10 kronor för tre stycken och fantasin sätter gränserna. Var dock varsam då borstens strån kan göra repor i lacken.

Kan användas till: tvätt av motorn tillsammans med diverse rengöringsmedel, fälgar tillsammans med avfettning eller dylikt (används ej till känsliga ytor så som vissa fälgar), textilklädsel tillsammans med skumtvätt, rengöra gummimattor tillsammans med avfettning eller dylikt, rengöra hårt smutsad vinyl tillsammans med rengöringsmedel, rengöra grillen (om ej kromad alt. lackerad).

Observera: kan skada lackerade ytor.

Annons

Stäng