Annons

Privatleasing med begagnade bilar introducerat

2019-06-13 | Johanna

På senare år har privatleasing seglat upp som ett allt populärare alternativ för bilinnehav. Istället för att själv äga sin bil prenumererar istället kunden på den under en viss period – normalt två till tre år. Cirka var tredje bilköpare väljer numera privatleasing enligt statistik från M Sverige (fd Motormännen). Det upplevs som ett bekvämt alternativ då bilen kan bytas in mot en ny då leasingtiden löpt ut, och för att det ger en god överblick över bilens totalekonomi. Hittills har leasingföretagen enbart erbjudit nya bilar i samband med denna tjänst, men på den punkten blir det hädanefter ändring.

Kvdbil i samarbete med Autolease ger nu privatpersoner och företag möjlighet att hyra begagnade bilar via tjänsten ”releasing”. En delmängd av Kvdbils bilar har inledningsvis valts ut för detta ändamål – i allmänhet välunderhållna tjänstebilar med ett till tre år på nacken. Kunden måste i vanlig ordning vinna budgivningen på bilen, men istället för att betala hela köpeskillingen kan denne välja att betala en fast månadshyra som beror på bilens märke, årgång och utrustningsnivå. Leasingperiod och årlig körsträcka är andra faktorer som påverkar hyran. Vid periodens slut lämnas bilen som brukligt tillbaks till ägaren, alltså Kvdbil.

Det här är ett bekymmersfritt och prisvärt finansieringsalternativ som har många fördelar. Förutom att man kan anpassa hur länge man vill leasa bilen efter behov och livssituation, behöver den som ”releasar” sin bil via Kvdbil inte bry sig om bilens framtida värde, utan kan bara lämna tillbaka den till oss när leasingperioden är till ända”, säger Lars Nykvist, VD på Kvdbil.

Annons

Stäng