Volvo

Annons

En bild på Volvo

Jag rullar – Ända sedan 20-talet!

Volvo är Sveriges populäraste bilmärke. Inte ovanligt i en bilfabrikants hemland men inte helt självklart med, den till synes, orubbliga förstaplatsen. Debuten kom i form av cabriolet – 4-cylindriga vagnen ÖV4 från 1927 som tillverkades i 996 exemplar.

Två år senare gick Volvo i vinst med första generationens 6-cylindriga PV med robusta lösningar som sjulagrade vevaxeln … Resten är, som vi säger, en svensk framgångssaga. Sagan har inte alltid varit en dans på rosor för folkhemsklassikern. Även Volvo har lidit med problem som sviktande framvagnar i början på nya decenniet och det har spekulerats i en medveten kvalitetssänkning i och med Fords övertagande 1999.

Idag har Volvo 20 procent av svenska marknaden plus en betydande andel i grannländerna och på världsmarknaden med Volvo V70 i spetsen. För många svenska bilägare symboliserar Volvo hög kvalitet, säkerhet och service på en armlängds avstånd. En välskött Volvo betyder nästan alltid ett andrahandsvärde högre än konkurrenternas.

Volvo rullar fortfarande hyggligt säkert med den stora nyheten i form av kinesiska Geely Holding Groups uppköp. Förändringens vind blåser återigen över den svenska sagan.

Grundat: 1927
Populära modeller: Volvo V70, Volvo S60, Volvo XC60, Volvo S80, Volvo V40, Volvo V60

Användarnas omdömen

Volvo
50 röster, 4.12 genomsnittlig poäng (82%)

Volvia

Bilförsäkring bara för Volvo

Vi är experter på Volvo men vårt fokus ligger på människorna som kör dem. Det ska vara enkelt att vara Volviakund och vårt mål är att du ska bli riktigt nöjd med vår skadeservice.

Annons

Annons

Stäng